Ostalo

Krepko vinjen po Pomurki, Ljutomerčanko med sprehodom ustrelil z zračno puško

Iz Policijske uprave Murska Sobota tokrat poročajo o dveh dogodkih. Ukrajinski voznik tovornega vozila je pred odhodom na pot močno pogledal v kozarec, Ljutomerčanko pa je neznanec med sprehodom ustrelil z zračno puško.
Krepko vinjen po Pomurki

Minuli petek, malo pred 21. uro je bil na pomurski avtocesti iz smeri Murska Sobota v smeri Maribora pred izvozom za Sveto Trojico v Slovenskih goricah zaustavljen voznik tovornega vozila, 39-letni državljan Ukrajine. Pri vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 1,26 mg/l alkohola, kar pomeni, da je vozil tovornjak s kar 2,5 promila alkohola. Zoper voznika, ki se ni držal niti priporočil, da bi vsaj na veliki petek imeli tudi “alkoholni post,” je bilo odrejeno pridržanje do streznitve in podan obdolžilni predlog na ustrezno sodišče.

Med sprehodom je neznanec streljal na žensko

Minulo soboto, ko so se kristjani pripravljali na največji krščanski praznik, okrog 20. ure so bili pomurski policisti obveščeni, da je v Zdravstveni dom Ljutomer, po pomoč, prišla ženska s poškodbo na nogi, možno da bi šlo za strelno rano. Z zbiranjem obvestil na kraju so policisti ugotovili, da je bila ženska, skupaj z možem in psom na sprehodu na območju Ljutomera. Ko so šli skozi gozd je nekaj “štrknilo” (ne počilo kot iz orožja), nakar je oškodovanko zaskelelo v stegnu in videla je, da ima manjšo ranico. Ženska je poiskala zdravniško pomoč, kjer je bilo ugotovljeno, da je bil tujek v nogi oškodovanke krogla iz zračne puške. Očitno je torej, da tudi pri nas več nisi varen niti na sprehodu po naravi.

Kot je povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš, policisti PP Ljutomer o zadevi zbirajo obvestila in pozneje bodo ustrezno ukrepali.