Ostalo

FOTO: Radgončani še drugič ugnali Hotizo

V tretji državni ligi vzhod sta svoje moči znova merili ekipi Gornje Radgone in Hotize. Slednji so vnovič izgubili proti Radgončanom, Hotižane pa od zadnjega mesta loči ta zgolj dve točki. Se lahko nogometni klub iz Hotize še pobere?
Ko je ŠNK Radgona predzadnji marčevski dan v 18. krogu tekmovanja v 3. SNL -vzhod dosegla prvo zmago v tem prvenstvu, na TŠC Trate v Gornji Radgoni je s 3:2 takrat padla ekipa Hotize in sedaj, v minulem 21. krogu, ko so varovanci trenerja Jožeta Sečkarja dosegli svojo drugo zmago, ki jim ohranja vsaj minimalne možnosti za obstanek med tretjeligaši, so Radgončani spet minimalno premagali moštvo Hotize.

Spopad moštev z začelja prvenstvene lestvice ni razočaral lepo število gledalcev, ki so videli dvoboj izenačenih ekip. Zlasti v prvem polčasu so Radgončani imeli pobudo za žogo in več tudi napadali, a se je znova pokazalo, da gostitelji šepajo pri realizaciji. Po drugi strani so Hotižani, ki so igrali bolj obrambno, z dolgimi žogami in hitrimi protinapadi v 1. polčasu, imeli več lepih priložnosti, katerih niso izkoristili. Podobno je na terenu bilo tudi v drugem polčasu, ko so domači očitno imeli večjo željo po zmagi in so deset minut pred koncem uspeli, ko je najstarejši izmed treh bratov Klobasa, Alen, premagal več kot solidnega Davida Sarjaša. Po vsem videnem je domača ekipa vseeno zasluženo zmagala.

ŠNK Radgona – Hotiza 1:0 (0:0)

Stadion TŠC Trate v Gornji Radgoni, 220 gledalcev, glavni sodnik: Borut Janžekovič (Ptuj), pomočnika: Boštjan Bezjak (Markovič) in Nejc Barovič (Ptuj), delegat: Marjan Tompa (Turnišče).

Strelec: 1:0 Alen Klobasa (80.)