Ostalo

Košarka: Odigrali spominsko srečanje

Veterani in člani Košarkarskega kluba Lindau z Lendave je pred dnevi odigrala spominsko košarkarsko srečanje s kolegi iz sosednjega Čakovca (Hrvaška). Zakaj spominsko? S srečanjem so se fantje spomnili preminulega prijatelja in dolgoletnega člana Košarkarskega kluba Lendava, Roberta Ščapa.
KK Lindau (veterani + člani) – VKK Međimurje (veterani) 64:51 (19:12, 10:5,15:13, 20:21)

“Veterani ter nekaj članov Košarkarskega kluba Lindau smo se v skladu z načrtom mednarodnega regijskega sodelovanja pomerili z moštvom veteranov iz Čakovca. Pred pričetkom srečanja smo z minuto molka počastili spomin na pred kratkim preminulega prijatelja, košarkarja in dolgoletnega predsednika kluba Roberta Ščapa. V tekmo so domači košarkarji vstopili odločni, da gostom preprečijo odprte mete na koš ter hitre protinapade, kar jim je uspevalo, saj so bili tudi v napadu uspešnejši od nasprotnika in prvo četrtino zaključili s sedmimi pikami prednosti.

Podobno razmerje moči se je nadaljevalo tudi v drugi četrtini. Domači gostom nismo pustili, da bi se razigrali in smo polčas zaključili s prednostjo 12 točk. Kljub vnemi nasprotnikov, da bi rezultat spreobrnili v svojo korist jim to ni uspelo, saj smo domači z mirno in preudarno igro ter z meti za tri točke goste držali na varni razdalji vse do konca tekme in tako zasluženo zmagali,” je zapisal Gorazd Horvatič.

Za KK Lindau so igrali: Beno Gönc( 17), Mladen Tkalec (7), Iztok Feher (7), Dejan Zrna (11), Tomas Hozjan (17), Tijan Hozjan, Vlado Bratkovič, Gorazd Horvatič, Iztok Sečnjak (2).
Za KK Čakovec so igrali: N. Gaćeša, Levačič, Kasapovič, Majnarić, Franjič, Gačeša Đ (31).