Ostalo

Koronavirus: V lendavskem Elektromaterialu so takoj po prejeti informaciji o okuženem, pričeli z ravnanjem po navodilih epidemiološke službe

Na naše uredništvo se je današnji dopoldan obrnil direktor podjetja Branko Fijok, saj, kot pravi, javnosti želi podati resnične informacije okrog pojava koronavirusa v podjetju Elektromaterial Lendava. Slednji poudarja, da se zavedajo, da je en izmed njihovih zaposlenih bil okužen in da so nemudoma stekli ustrezni postopki po navodilih epidemiološke službe pri NIJZ.
Minuli četrtek smo na našem spletnem portalu po tem, ko je to bilo uradno, javnosti sporočili, da je na območju Lendave bila potrjena prva okužba s koronavirusom. Kmalu za tem je postalo jasno, da je šlo za enega izmed zaposlenih v podjetju Elektromaterial. Ker po našem kraju, kot je dejal direktor Fijok, kroži veliko neresničnih informacij, kar škodi tudi podjetju, ljudje namreč po njegovih besedah dobivajo občutek da “smo neodgovorni,” ta želi poudariti, da so takoj, ko je pri dotičnem zaposlenem okužba bila potrjena, pričeli z vsemi postopki ki jih predpisuje epidemiološka služba na NIJZ.

“Preko vašega spletnega medija želimo javnost informirati, da smo v poslovnem sistemu Elektromaterial Lendava sprejeli preventivne ukrepe glede preprečitve širitve koronavirusa v skladu s priporočili NIJZ. Poleg tega smo sprejeli dodatne ukrepe za strožji nadzor za zunanje obiskovalce. Pri tem smo angažirali dodatnega varnostnika, pri vstopu v podjetje pa med drugim zunanjim obiskovalcem merimo tudi telesno temperaturo. Seveda je vstop v podjetje osebam, ki bi kakorkoli kazali znake okužbe, prepovedan,” je pojasnil Branko Fijok iz podjetja Elektromaterial Lendava.

“Kaj in kako izvajati nam narekuje epidemiološka služba”

“Kot zelo pomembno navajam, da smo v rednem kontaktu s stroko oziroma ustreznimi institucijami, tako da v poslovnem sistemu Elektromaterial Lendava izvajamo vse ukrepe in popolnoma upoštevamo vsa navodila, ki nam jih daje epidemiološka služba, s katero smo večkrat v stiku. Epidemiološka služba nam torej narekuje kaj in kako izvajati. Njihova morebitna nova navodila in ukrepe bomo seveda v prihodnje tudi brezpogojno upoštevali in realizirali,” je še sporočil Fiok.