Ostalo

K razglednemu stolpu ob prvi obletnici tudi Karl Erjavec

V okviru festivala Vinarium se bo v nedeljo 4. septembra odvila slovesnost ob 1. obletnici razglednega stolpa Vinarium, na ploščadi pred razglednim stolpom, kateri bo tudi kot ob otvoritvi, prisostvoval minister za zunanje zadeve, Karl Erjavec.

V okviru festivala Vinarium, ki se je pričel 26. avgusta, se je prireditev Bogračfest že odvila, pred nami pa je še Lendavska trgatev in na koncu, prihajajočo nedeljo, še prva obletnica razglednega stolpa, ki se bo odvijala čez ves popoldan. Praznovanje se bo pričelo ob 15. uri, ko bo pred stolpom potekala slovesnost ob prvi obletnici otvoritve razglednega stolpa, kjer bosta zbrane nagovorila mag. Anton Balažek, župan Občine Lendava in Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve.

Po končani slovesnosti, ki se bo zaključila z razrezom torte, bo sledila zabava s skupino Kontrabant. Od 19. do 23. ure bodo lahko obiskovalci s stolpa opazovali sonce, planete in s teleskopi občudovali nočno nebo ter pri tem poslušali mitološke zgodbe in nočne pogovore ob zvezdah. Od 14. ure naprej bo organiziran brezplačni avtobusni prevoz z avtobusne postaje pri Gledališki in koncertni dvorani Lendava.

Blizu 90 tisoč obiskovalcev

Razgledni stolp Vinarium Lendava v prvem letu obratovanja upravičuje izjemno pridobitev na področju turistične infrastrukture, saj jo je doslej obiskalo že več kot 90.000 obiskovalcev. Stolp je sicer najvišji razgledni stolp v Sloveniji. Visok je  53 metrov in pol in ponuja pogled na 4 države: Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo,” poudarjajo organizatorji programa.

Mag. Anton Balažek: “Razgledni stolp je lendavska zgodba o uspehu”

“Razgledni stolp Vinarium je zgodba o uspehu ne le lendavskega, temveč tudi slovenskega turizma. Tisto kar smo želeli je, da Lendavo na nek način še čvrsteje postavimo na turistični zemljevid tega dela Evrope in s tem smo seveda predstavili tudi druge slovenske zanimivosti. To kar nas posebej veseli je, da sedaj tudi stroka priznava, da je to izvrsten projekt, tudi v smislu arhitekture, drugo pa je število obiskovalcev, kajti to je smisel vsega in to je naša pričakovanja v sto odstotkih preseglo. Če smo imeli optimistični scenarij med 40 in 50 tisoč obiski na letni ravni, sedaj govorimo o 90 ali celo 100 tisoč obiski, ki so dvignili povpraševanje v lokalnem okolju in ki bodo tudi spodbudili ponudbo. Seveda pa, ko pritegneš takšno število obiskovalcev, tega ne počneš samo zaradi sebe, ker turizem ni zgodba o zapiranju, temveč ravno nasprotno, zgodba o odpiranju ter sodelovanju in tukaj je še veliko tega za postoriti.”