Sveže

Jutri se pričenjajo dela na nogometnem igrišču z umetno travo pri DOŠ I Lendava

Od 16. avgusta pa do predvidoma 20. septembra bo na nogometnem igrišču pri Dvojezični osnovni šoli I Lendava potekala menjava umetne trave. V tem času bo celoten stadion zaprt in ga ne bo možno uporabljati.
Na lokaciji bivšega športnega igrišča pri DOŠ I Lendava je oktobra leta 2009 svojemu namenu bilo predano igrišče z umetno travo, ki ob športu služi še kot pristajalna površina za helikoptersko nujno medicinsko pomoč. Kot so leta 2009 zapisali v glasilu Lendavske novice, “smo se izgradnjo objekta smo odločili, ker je za turizem in razvoj športa pomembna primerna infrastruktura, navedeni objekt pa potrebuje tudi osnovna šola za svojo dejavnost.” Objekt je sicer svojemu namenu vsa ta leta služil odlično, a je prišel čas, ko je travnato površino potrebno zamenjati. K financiranju navedene investicije sta takrat prispevala tudi Nogometna zveza Slovenije (dobava in montaža umetne trave) in država (namenska sredstva za občinsko infrastrukturo).

Pogodbena vrednost izvedbe z vključenim DDV znaša malo čez 251 tisočakov, dela pa bo izvedlo podjetje Greenstudio Anže Vardjan s.p. iz Ljubljane. Pogodba je bila podpisana 13.07.2023. Površina igrišča, na katerem je položena umetna trava znaša 7.800 m², “v sklopu vzdrževalnih del se odstrani obstoječa umetna trava, utrdi peščena podlaga in položi nova umetna trava. Gre za igrišče, kjer se bodo igrale tekme vseh selekcij domicilnega kluba ND Lendava, 1 SML, 1 SKL, U-15, za potrebe NZS in druge zunanje uporabnike (klubi 1. SNL, 2. SNL), zato mora biti umetna trava FIFA quality,” so zapisali pri Občini Lendava.