Ostalo

Jutri se pričenja 38. Lendavska trgatev; Tudi tokrat večerni del na dveh prizoriščih

Z jutrišnjim dnem se v našem mestu zaključuje tretji festival Vinarium. Zaključil se bo s prireditvijo Lendavska Trgatev, ki bo postregla s tradicionalno povorko po Glavni ulici, za tem bo sledil folklorni festival na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane in zaključna zabava na dveh prizoriščih: Ob razglednem stolpu Vinarium z nastopom ansambla Mladi Gamsi ter na ploščadi pred Mansardo, z nastopom Velenjčana 6-pack Čukurja & Hangover Ladies.
3. Festival Vinarium bo to soboto, 2. septembra, zaključila že 38. Lendavska trgatev. Etnološko-kulinarična prireditev bos pestrim celodnevnim programom, bogato kulinarično ponudbo in odličnimi lendavskimi vini tokrat potekalana dveh lokacijah, in sicer v mestnem jedru ter na Stolpu Vinarium Lendava, njena osrednja točka pa bo tradicionalna povorka s predstavitvijo domačih običajev, ki se bo na lendavskih ulicah pričela ob 11. uri.

Že od srede pa vse do sobote, 2. septembra, med 17. in 22. uro na Mlinski ulici znova deluje kulinarična ulica, kjer bo na voljo ponudba hrane in dobro lendavsko vino v okviru posamičnih društev. Danes, 1. septembra, bodo ob 18. uri na stolpu Vinarium odprli priložnostno razstavo ob 85. obletnici ocenjevanja vin v Lendavi.

Pričetek dogajanja v dopoldanskih urah

Ob devetih dopoldan bo na Glavni ulici najprej zadonela godba na pihala, od 11. do 13. ure bo tradicionalna povorka s slikovito predstavitvijo domačih običajev in tradicionalnih vinogradniških opravil, ki jih bodo prikazali predstavniki okoliških krajevnih skupnosti, domačih in tujih društev ter vitezov vina. 

Po povorki bo med 13. in 15. uro potekal Folklorni festival na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava. Prav tako pa se bo po 13. uri nadaljevalo dogajanje v mestnem jedru s kulinarično ponudbo na »Kulinarični ulici«, kulinaričnih otokih in parkirišču pred Hotelom Elizabeta.

Knjižnica Lendava pripravlja med 11.00 in 15.00 Pravljično dvorišče za otroke, med 13.00 in 15.00 uro pa bodo sledile delavnice v mestnem parku. Delavnice bodo tudi med 15.00 in 17.00 na razglednem stolpu Vinarium.

Tudi tokrat dve večerni glasbeni prizorišči

V našem mestu je precej prahu dvignila napoved, da se bo večerni del prireditve Lendavska trgatev odvil ob razglednem stolpu Vinarium. Tam bo ob 18.00 uri nastopil ansambel Mladi gamsi, drugo večerno glasbeno prizorišče pa bo tudi tokrat na ploščadi pred Mansardo in hotelom Elizabeto, od 20.00 ure naprej, kjer bo nastopil velenjčan 6-pack Čukur, z njim pa bosta na odru za šov podkrbeli še dekleti Hangover ladies.