Ostalo

Jutri: Odprtje izletniške kmetije Hadik

Jutrišnji petek, ko bo se temperatura ustalila pri 27 stopinjah Celzija in ko bo sončne žarke tu in tam zastrl kakšen oblak, se bo v lendavskih goricah po več letih premora vnovič odprl vinotoč Hadik, oz. Izletniška kmetija Hadik. Vabljeni na vinsko kapljico in domače dobrote!
Med poznavalci veljajo Lendavske gorice za najlepše in najskrbneje obdelane vinograde na Slovenskem. Razgledni holmi nad najvzhodnejšim slovenskim mestom se družijo z laškim rizlingom, sauvignonom, chardonnayem in renskim rizlingom pa tudi z zelenim silvancem, kernerjem, rumenim muškatom in tramincem. Značilna so suha vina z izrazito sortno cvetico. Lendavska vinska turistična cesta je najvzhodnejša v državi, ob njej pa se lahko obiskovalci ustavijo v katerem izmed vinotočev ali izletniških kmetij. Ena izmed takšnih, ki vnovič odpira svoja vrata jutrišnji petek, je tudi Izletniška kmetija Hadik.

Omenjena kmetija je bila pred nekaj leti v rokah Ivana Ščernjaviča, potem pa je bila zaradi spleta okoliščin zaprta. Sedaj so se mlajši člani družine odločili, da jo znova odprejo. Odprta bo ob koncih tedna, ponujali bodo dobro domačo kapljico, domači narezek in klobase, skratka vse, kar izletniki in turisti, ki obiščejo griče na Lendavo, iščejo.

Oglasno sporočilo