Ostalo

Jesenska akcija sterilizacij in kastracij

Zaradi velikega problema zavrženih in nezaželenih živali, v Društvu za zaščito živali Pomurja vnovič organizirajo jesensko akcijo sterilizacij/kastracij psov in mačk, pa tudi kuncev (tam kjer to omogočajo). Akcija bo potekala na vseh veterinarskih postajah v Pomurju. Tudi v Lendavi.
Med 1. septembrom in 31. oktobrom poteka jesenska akcija sterilizacij in kastracij psov in mačk, pa tudi kuncev. V praksi to pomeni, da imate vsi lastniki omenjenih štirinožcev 20% popust pri kastraciji ali sterilizaciji. “Zakaj žival kastrirati? prvi in najpomembnejši razlog je zagotovo ta, ker za vse živali ni dovolj domov. Živali, ki se skotijo kot nezaželene, pogosto pristanejo na cesti, so zanemarjene ali v zavetiščih, kjer pa žival po 30 dneh bivanja lahko usmrtijo,” pravijo na Društvu za zaščito živali Pomurja.

Ubijanje mladičev je protizakonito in spada med kazniva dejanja. Globa za takšno početje se giblje med 800 in 1200 evri. Skrbnik živali je odgovoren tudi za potomstvo svoje živali! S 1.1.2015 je ob registraciji psa potrebno vpisati tudi izvor.

“Sterilizirane in kastrirane živali so tudi bolj sprejemljive za okolico in obvladljivejše za skrbnike, saj je manj pobegov, pretepov in označevanje teritorija, hkrati pa se živali bolj držijo doma. Živali so prav tako varne pred spolno prenosljivimi boleznimi in nekaterimi oblikami raka. Mačke še vedno lovijo miši in psi še vedno varujejo svojo družino in posest,” zaključujejo pri Društvu za zaščito živali Pomurja.

Kupon za 20% popust najdete v prilogi, dobite ga pa tudi na Občine Lendava in na vseh veterinarskih ambulantah. Nekatere veterinarske postaje nudijo v času akcije (september in oktober 2023) popust na ceno storitve tudi na sterilizacijo in kastracijo kuncev.

Kupon >>