Sveže

Je Nafta 1903 bivšemu trenerju Francu Fridlu dolžna 44.265 evrov? Spor obe strani rešujeta na sodišču

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je včerajšnjo sredo ob 9.00 uri v sobi številka 21 pričela pravda med Francom Fridlom, nekdanjim trenerjem lendavske Nafte 1903 in nogometnim društvom Lendava 1903, pri katerem je Fridl deloval kot trener in sicer med leti 2017 in 2019. Fridl bivšemu delodajalcu očita, da njegova pogodba ni bila prekinjena sporazumno in mu društvo tako dolguje 44.265 evrov.
Franc Fridl, ki je med letoma 2017 in 2019 vodil člansko ekipo lendavske Nafte 1903 in je trenutno trener Rogaške, lendavskemu društvu očita, da mu je to, zaradi po njegovem mnenju nesporazumne prekinitve pogodbe, dolžno zajeten kupček denarja. Govorimo o 44.265 evrih, ki jih Fridl od Nogometnega društva Lendava 1903 sedaj terja preko sodišča. In od kod takšen znesek? Toliko namreč naj bi mu bilo društvo dolžno do rednega izteka pogodbe. Vodstvo nogometnega društva Lendava 1903 trdi, da je prekinitev pogodbe bila sporazumna in, da razlogov za izplačilo ni. Vsaka od strank je torej na svojih bregovih, spor pa bo sedaj primorana rešiti sodnica Marija Stojko Tratnjek.

Pred omenjeno sodnico so kot priče v postopku stopili pomočnik direktorja Franc Pozsgai, zaposlena v oddelku za gospodarstvo Mária Močnek, športni direktor društva Gergely Kocsárdi, računovodja Ivan Denša, ki je prav tako računovodja Francu Fridlu (Športno treniranje, Franc Fridl s. p.), nogometaš Vedran Vinko in Fridlov takratni pomočnik, Simon Sešlar.

Pogodba med Nogometnim društvom Lendava in Francem Fridlom naj bi domnevno sporazumno bila prekinjena 15. aprila 2019, ko igralci več niso želeli igrati pod taktirko omenjenega trenerja. Modro-beli so takrat bili v rezultatski krizi, trojka Pozsgai, Močnek in Kocsárdi ter Fridl pa so se sestali z namenom sporazumne prekinitve pogodbe. Fridl se s predlaganimi pogoji sporazumne prekinitve sodelovanja naj ne bi strinjal zato svojega podpisa naj ne bi dal, a pri drugoligašu trdijo, da so si segli v roke, naknadno pa naj bi sporazumno prekinitev v pisni obliki sestavil še takratni tajnik kluba Miran Doma in jo tudi posredoval Fridlu.

Računovodja Ivan Denša (Dening) je zatrdil, da mu je Fridl naročil izdajo mesečnih faktur od junija 2019 naprej in sicer v višini 3.405 evrov, kolikor je znašala torej njegova mesečna plača po pogodbi. Fridl vodstvu modro-belih očita, da je bilo to načrtovano, saj je že čez dva dni kot trener na lendavsko zelenico prišel Slovak Marian Sluka, med tem, ko pri Nafti 1903 trdijo, da se je Fridl z razhodom strinjal, saj da ni ugovarjal preostanku dogovorjenih izplačil, v katerih so bile tudi predčasno izplačane premije. Vinko je pred sodnico dejal, da so igralci takrat protestno zahtevali zamenjavo trenerja, saj je v slačilnici vladalo slabo vzdušje.

Zadeva se nadaljuje meseca novembra, ko bo svoje povedal še Miran Doma.