Ostalo

Izdali Kulinarični turistični vodnik po Lendavi

Občina Lendava in Zavod za turizem in razvoj Lendava sta v minulih dneh izdala Kulinarični turistični vodnik po Lendavi. Gre za nekakšno publikacijo, v kateri lahko informacij željni na 22 straneh prejmejo informacije o tukajšnji kulinarični ponudbi, ki združuje hrano, pijačo, ponudnike, prireditve, vinarje in vinogradnike ter seveda lične fotografije.
Čas po dolgem zaprtju in posledičnem upadu turistov in obiskovalcev, bosta Občina Lendava ter Zavod za turizem in razvoj izkoristila za vnovičen zagon tukajšnje kulinarične ponudbe. “V koronskem času smo ponudili pomoč ponudnikom in gostincem v obliki promocijskih aktivnosti, s čimer so ti deležni podpore v promocijski kampanji na socialnih omrežjih in turističnih spletnih straneh. V letu, ko Slovenija nosi prestižni naziv evropske gastronomske regije, se s tem v Lendavi zagotavlja večja prepoznavnost in kontinuiteta lokalne kulinarike, ki je del tako imenovanega kulinaričnega turističnega vodnika Lendave,” so sporočili iz Občine Lendava.

Namen aktivnosti je zagotoviti večjo prepoznavnost in kontinuiteto lokalne kulinarike, pomagati lokalnim ponudnikom in pridelovalcem s promocijskimi dejavnostmi ter v sodelovanju s ponudniki obiskovalcem in turistom, ki obiščejo Lendavo ter Pomurje, ponuditi tiste jedi, ki so (še vedno) prisotne na domačih krožnikih. “V Lendavi negujemo in ohranjamo zavidanja vredno pristno gastronomsko dediščino tako v domačih kuhinjah kot tudi v obliki kulinaričnih prireditev in dogodkov. Na razkošni lendavski mizi najdemo mnoge starodavne jedi, ki jih pripravljamo že stoletja enako, prav tako pa so ljudje našli nove načine, ki tradicionalne jedi z osveženimi pristopi naredijo še zanimivejše in privlačnejše,” je v publikaciji uvodoma zapisal župan Občine Lendava, Janez Magyar.

Predstavitvena knjižica, ki je trenutno dostopna v elektronski obliki, zajema kulinarične adute posamičnih gostincev, med katerimi so domači golaž s trganci, zrezek s popečenimi dödöli, langaš, prekmurski meč, obložen kruh s tünko, prekmurska gibanica, kurtoš kolač in ostale dobrote. Od 1. julija poteka kampanja “Kulinarični aduti lendavskih gostincev – to morate poizkusiti!” z objavo posamičnih predstavitvenih videov gostincev, podobno kot je že lani potekala kampanja s predstavitvami lendavskih vinarjev.