Sveže

Iz športne trgovine odtujili večje število oblačil, storilce prijeli na pomurski avtocesti

Minulo soboto so bili murskosoboški policisti obveščeni, da je neznani moški iz športne trgovine v Murski Soboti odtujil večje število oblačil in pobegnil. Storilci so naposled bili prijeti na pomurski avtocesti.
V dobro organizirani akciji so policisti storilce izsledili na pomurski avtocesti iz smeri Murske Sobote proti Vučji vasi. Vozilo se na zvočne in svetlobne znake policistov na začetku ni zaustavilo in je z vožnjo nadaljevalo, ter bilo ob 13.39 uri zaustavljeno. S strani drugega voznika smo bili obveščeni, da so bili iz vozila pred zaustavitvijo odvrženi predmeti.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so si trije državljani Srbije pri podjetju iz Ljubljane izposodili vozilo in izvršili tatvino oblačil v Murski Soboti. Približno 150 metrov pred zaustavitvijo vozila so policisti našli večjo količino odvrženih oblačil.

Storilcem je bila odvzeta prostost. Dvema storilca je bilo po prenehanju razlogov za pridržanje le to odpravljeno. Zoper 26-letnega državljana Srbije pa je bil na podlagi zbranih obvestil in opravljenega ogleda ugotovljen utemeljen sum storitve kaznivega dejanja Tatvine po II. odstavku 204. člena KZ-1 in je bil priveden v takojšnji postopek k preiskovalnemu sodniku. V postopku je bil tujec obsojen na trimesečno zaporno kazen, s preizkusno dobo dveh let.