Sveže

FOTO: Lendavčani na domačem terenu ugnali Sobočane

V devetem krogu Pomurske košarkarske lige so se v športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava pomerili Lendavčani in Sobočani. Boljši so bili tokrat Lendavčani, saj so goste premagali z 81:67.
Pomembna tekma domačinov za uvrstitev v finalni del in razvrstitev na lestvici je prinesla nekoliko več naboja v začetek tekme. Domači so startali tekmo z osebno obrambo in odločno igro, da so gostje že od začetka začutili prepričanost domačinov, da bodo srečanje dobili.

Z agresivnim pristopom vseh igralcev, meti za tri točke in zadetimi koši iz polrazdalje se je rezultat hitro prevesil v korist domačinov. Kljub želji gostov, da spremenijo potek tekme in rezultat, jim to do polčasa nikakor ni uspevalo, saj so domači dobro pokrivali najnevarnejšega igralca gostov, ki se nikakor ni mogel razigrati ter polnili koš Sobočanov.

V polovici tretje četrtine je igralec domačih prejel tehnično napako in po nekoliko prenapetem nadaljevanju so gostje začeli igrati consko obrambo po celem igrišču in začutili, da bi lahko z veliko vnemo vseh rezultat znižali, kar jim je ob koncu četrtine tudi uspelo.

Zadnji del tekme je bil nekaj časa napet, toda gostje so si z agresivno igro nabrali preveč osebnih napak, izkušenejši domačini pa so tekmo uspešno pripeljali do željenega konca. Rezultat agresivne igre je na žalost botroval poškodbo letos najboljšega strelca domačih, Frančiča, ki upajmo ni prehuda in bo hitro okreval.

KK Lindau – KD Murska Sobota 81:67 (23:16,21:17, 16:24, 21:10)

KK Lindau: Dušan Frančič 18, Dejan Zrna 18, Saša Kuk 12, Tomas Hozjan 11, Blaž Tvrtko 10, Sandi Horvatič 5, Denis Rantaša 5, Beno Gönc 2.

KD Murska Sobota: D. Žilavec 21,Uroš Pavel 18, Jure Bilič 17, T. Lalovič 8, G. Pavel 2, R. Šiftar 2T. Bodanec 1.