Ostalo

Iz PU Murska Sobota sporočili, da motiv krvavega nedeljskega dogodka še vedno ni znan

5. februarja, v večernem času, je policija medije obvestila o storitvi kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Murske Sobote, o katerem so bili obveščeni ob 18.30 uri. Roberta Roudij, vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Murska Sobota je danes za medije dejal, da motiv dogodka še vedno ni znan.
Z opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja, ki ga je vodila preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Murski Soboti, udeležila pa se ga je tudi okrožna državna tožila iz ODT Murska Sobota in na podlagi zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da je osumljenec v večstanovanjski zgradbi v Murski Soboti, 5. 2. 2023, med 18.00 in 18.25 uro, med prepirom z nožem huje poškodoval oškodovanca, nato pa s kraja peš pobegnil. 26-letni moški, ki je bil v dejanju huje poškodovan je kmalu zatem, na kraju storitve kaznivega dejanja podlegel poškodbam. Pokojni oškodovanec in osumljenec sta bila soseda v tej večstanovanjski zgradbi.

Policisti in kriminalisti so malo pred 19. uro, istega dne v Murski Soboti na Vrtni ulici izsledili in prijeli osumljenca, ki je bil zaradi poškodb, med napadom na oškodovanca je namreč tudi sam zadobil ureznine in vbode, odpeljan v bolnišnico v Murski Soboti, nato pa premeščen v Mariborsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Motiv za kaznivo dejanje do sedaj ni znan

Po odpustu iz bolnišnice je bila osumljencu 8. februarja 2023 odvzeta prostost. 9. februarja 2023 ob 18. uri pa je bil, zaradi storitve kaznivega dejanja Umora, po 116.členu KZ, s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanj odredil 30 dnevni pripor. 48-osumljenec je državljan Bosne in Hercegovine, ki je od leta 2019 začasno zaposlen in začasno biva na območju R Slovenije. Policija osumljenega še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja.

Policija predhodno ni prejela nobenih prijav glede nasilja med udeleženima.