Ostalo

Igralec Nafte 1903 Mihael Rebernik prebolel težko bolezen, v prvem krogu pa že zabil za končnih 4:2

Mihael Rebrnik, 26-letni Hrvat, sicer igralec lendavske Nafte 1903 se je po enem letu vnovič vrnil v javnost in tudi na nogometne zelenice. Dekanovčan je v vsem tem času preboleval hudo bolezen, ki bi ga lahko stala življenja. Rebrnik je bolezen premagal in Nafti 1903 v prvem krogu v zadnjih izdihljajih tekme zvišal rezultat.
Izjemno pozitivna novica tokrat prihaja s strani Mihaela Rebrnika, 26-letnega Hrvata iz Dekanovca. Lanskega maja so zdravniku Reberniku diagnosticirali hudo bolezen, Hodginov limfom, ki je bolje znan kot rak limfatičnega sistema. V trenutku, ko je mladi nogometaš bil seznanjen z diagnozo, nogomet ni bil več pomemben. Je pa Rebernik tako kot na nogometnih zelenicah, v pravem trenutku pokazal borbenost in vero tudi pri premagovanju omenjene bolezni.

Hodgkinov limfom, v nadaljevanju, je rak limfatičnega sistema. Pri tej bolezni se maligno spremenjeni limfociti (in pridružene reaktivne celice) nenadzorovano kopičijo v bezgavkah. V zdravem organizmu se namreč vse celice nadzorovano delijo, v primeru rakave spremembe pa postane razmnoževanje malignih celic nenadzorovano. Za omenjeno boleznijo obolevajo ljudje vseh starosti, najpogosteje pa zbolijo mladi med 15. in 34. letom ter starejši, po 50. letu starosti.

Rebrnik se sedaj, hvala bogu, lahko pohvali, da je za njim težka bolezen, katero je uspešno premagal. In, da je Rebrnik kljub okrevanju še vedno v odlični formi je dokazal že na prvem ligaškem srečanju minuli petek, ko se je lendavska Nafta 1903 pomerila proti ekipi iz Novega mesta. V 93. minuti je namreč omenjeni zatresel mrežo gostov in tako postavil končni rezultat srečanja, 4:2. Reberniku tudi v našem uredništvu želimo vse dobro in čim več zadetkov v dresu modro-belih!