Ostalo

Hišne preiskave s področja prepovedanih drog; Znani rezultati akcije 0,0 šofer

Včeraj, že od ranega dopoldneva, so kriminalisti PU Murska Sobota na območju štirih upravnih enot izvajali hišne preiskave, s področja prepovedanih drog. Znani tudi rezultati akcije 0,0 šofer.

Včeraj, že od ranega dopoldneva, so kriminalisti in policisti PU Murska Sobota opravljali 19 hišnih preiskav na območju UE Murska Sobota, UE Ljubljana, UE Maribor in UE Celje. Hišne preiskave so opravljali v zvezi s preiskovanjem kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog. Kriminalisti so doslej odvzeli prostost in pridržali 13 oseb, ker so zoper njih podani priporni razlogi. Zoper osumljene bodo kriminalisti zbrali še dodatna obvestila v predkazenskem postopku in osumljene privedli k Preiskovanemu sodniku.

Več informacij bo policija posredovala po zaključeni preiskavi, kar bo v prihodnjih dneh.

Znani rezultati akcije 0,0 šofer

V okviru akcije 0,0 šofer – trezna odločitev, ki je potekala od 6. – 12.6.2016 so policisti PU M. Sobota pri udeležencih v prometu preverjali vožnjo pod vplivom alkohola ter vožnjo pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil.

Odredili so 702 preizkusov alkoholiziranosti in ugotovili 33 krštitev voženj pod vplivom alkohola. Pri 9 kršiteljih je bila koncentracija alkohola več kot 0,52 mg/l. Najvišja koncentracija alkohola je bila izmerjena pri vozniku osebnega avtomobila 1, 46 mg/l .