Ostalo

Goljufija s kriptovalutami: Pomurca oškodovali za kar 70 tisočakov

Goljufijam s kriptovalutami in predvsem naivnosti ljudi, kot kaže, ni videti konca. Pomurski policisti tokrat obravnavajo primer, ko je občan bil oškodovan za kar 70.000 evrov. Goljufije na tak način so sicer še vedno v porastu.
Pomurski policisti obravnavajo primer kaznivega dejanja goljufije s kriptovalutami, kjer je bil občan oškodovan za več kot 70.000 evrov. Ob tem policisti opozorjajo na nov pojav goljufij, kjer so žrtve predvsem starejši prebivalci. Osebe, ki se predstavljajo kot Goran, Lucija, Sara, Mirta in Kristina kličejo po telefonu in ponujajo zaslužek z vlaganji v kriptovalute, sklade in umetnine.

Žrtve dobijo pošiljko od kurirske službe, z odkupnino nekaj sto do več tisoč evrov. V pošiljki je kartica bestvouchers.com z geslom za dostop do spletne stran www.thebestvouchers.com. Goljufi žrtvam po telefonu prikazujejo visoke zaslužke, ki bi jih naj že dosegli, a do izplačila ne more priti, če žrtev ne vplača še dodatnega zneska.

“Policija svetuje, da ne nasedate goljufom, ki vam ponujajo visoke zaslužke. Če pa so vas že ogoljufali, ne nadaljujte s plačevanjem, saj goljufi žrtve prepričujejo k vedno novim, običajno čedalje višjim vplačilom in zadevo prijavite na najbližji policijski enoti,” so sporočili iz PU Murska Sobota.