Ostalo

Generalni konzul Madžarske Eduárd Máthé László predčasno zaključil svoj mandat

Po tem, ko je László Eduárd Máthé v začetku oktobra leta 2020 zasedel stolček generalnega konzula Madžarske na madžarskem konzulatu v Lendavi, takrat je nasledil dr. Gyulo Földesa, se ta po dveh letih in pol poslavlja. Poslovilni sprejem so na konzulatu pripravili minuli torek.
Madžarski generalni konzul László Eduárd Máthé je minuli torkov popoldan v prostorih generalnega konzulata Madžarske v Lendavi priredil poslovilni sprejem, na katerem se je poslovil od zaposlenih na generalnem konzulatu in drugih povabljenih gostov. Slednji je na stolček generalnega konzula sedel v začetku oktobra leta 2020, pred tem pa je bil madžarski veleposlanik v Keniji. Omenjeni je svoj mandat v Lendavi zaključil predčasno, namesto štiri je tukaj služboval dve leti in pol.

Kot je dejal v pozdravu, “je del diplomatskega življenja tudi dejstvo, da smo vsaka štiri leta prisiljeni zamenjati svoj delovni in življenjski prostor, v tem primeru pa se je to zgodilo po dveh letih in pol.” Generalni konzul bo svoje delo nadaljeval v Budimpešti, kjer se bo med drugim v okviru prihajajočega madžarskega predsedovanja EU ukvarjal s projektom podsaharske Afrike, ki se spopada s številnimi težavami.

V imenu pomurskih Madžarov se je generalnemu konzulu za plodno delo zahvalil Dušan Orban, predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti. Eduárd Máthé je svoj govor zaključil z besedami “naj živijo prekmurski Madžari.”