Ostalo

FOTO: Zavod za turizem in razvoj obeležil tretjo obletnico

V Zavodu za turizem in razvoj Lendava so danes proslavili tretjo obletnico delovanja. Na krajši slovesnosti v Kolesarskem centru Murania, kjer je navzoče zaradi odsotnosti župana pozdravila v.d. direktorja občinske uprave Aleksandra Kreslin, je direktor Romeo Varga predstavil delovanje zavoda, njegove dosežke in vizijo zavoda.
Romeo Varga, direktor: “Poglavitni dosežki Zavoda za turizem in razvoj Lendava v zadnjih treh letih so pridobljeni projekti v višini okoli 1.400.000,00 evropskih sredstev; postali smo regionalna razvojna agencija za Pomurje v sodelovanju z drugimi mrežnimi člani; zasnovali smo turistični produkt Lendava v enem dnevu ter uvedli domačo tržnico, ki se je odlično uveljavila tako med ponudniki kot kupci. Med projekti v izvajanju bi izpostavil projekt Iron Curtain Cycling, ki bo Čentibi prinesel celoviti center ter projekt Turizem v zidanicah, ki vzpostavlja razpršeni hotel v vinskih kleteh v vinorodnem okolju v Lendavi in okolici.”

Zavod za turizem in razvoj Lendava se poleg razvojnih nalog in dela na projektih vključuje tudi v promocijske aktivnosti na turističnem področju, organizira informiranje in turistično vodenje preko TIC pisarne, kreira marketinške aktivnosti stolpa Vinarium ter se vključuje v organizacijo Festivala Vinarium ter decembrskih dogodkov v Lendavi.

“Pomembno pred nami je priprava razvojnega regionalnega programa 2021-2027, naša želja pa je  prizadevati si za razvoj podjetništva med mladimi s podporo start up podjetjem, podjetniškim inkubatorjem in coworking centrom,” še dodaja direktor.