Sveže

FOTO: Z odprtjem ulične razstave stopili v Teden državnosti v Murski Soboti

Mestna občina Murska Sobota je v sodelovanju z veteranskimi društvi in javnimi zavodi pripravila bogat program ob obeležitvi 30. obletnice razglasitve in obrambe samostojne Republike Slovenije. Z včerajšnjim odprtjem ulične razstave “Vojna za samostojno Slovenijo 1991, osamosvojitvena vojna v Pomurju” na že praznično okrašeni Slovenski ulici so stopili v Teden državnosti v Murski Soboti.
Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje, Pokrajinski odbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo za Pomurje in Koordinacija območnih združenj slovenskih častnikov so pripravili fotografsko ulično razstavo o dogodkih v pripravah na osamosvojitev Republike Slovenije, s poudarkom na pripravah na obrambno – varnostnem področju in dogodke iz vojne za Slovenijo na območju Pomurja.

Ob tej priložnosti je bil slavnostni govornik predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo in predsednik organizacijskega odbora za pripravo programa Tedna državnosti v Murski Soboti, generalmajor Ladislav Lipič, ki je spomnil na dogodke v času osamosvojitvene vojne v Pomurju, spopade teritorialne obrambe, milice ter vlogo in prispevek civilnih organizacij, ki nosijo enako pomembno vlogo k osamosvojitvi, kot oborožene strukture.