Sveže

FOTO: Visoka zmaga Hotize na domačem terenu

Gledalci na Hotizi, zbralo se jih je kakih 100, so včerajšnji popoldan v 16. krogu Pomurske nogometne lige videli skupno kar 9 zadetkov. Domači so se v popoldanskem terminu na razmočenem terenu pomerili proti ekipi iz Kuzme ter slavili s 7:2.
Hotižani so včeraj, na precej razmočenem terenu, v 16. krogu Pomurske nogometne lige svoje moči merili proti Tromejniku iz Kuzme. Če pogledamo lestvico pred samim srečanjem, je šlo za dvoboj ekip iz samega vrha prvenstvene tabele, tukaj se nahajajo Hotižani, ter iz same sredine, kjer so se nahajali gosti. Lestvica se je tako po minulem vikendu, torej po 16. krogu, razdelila na “play off” in “play out,” obe ekipi pa se nahajata v “play off” lestvici. Hotižani tako ostajajo prvi (44 točk), ekipa iz Tromejnika pa osma (23 točk).

Včerajšnje srečanje so bistveno bolje začeli domači, to pa so s prvim zadetkom kronali že v 3. minuti. Uspešen je bil Uroš Kos. Na naslednji zadetek ni bilo treba čakati dolgo, le 5 minut in tako je v 8. minuti mrežo gostov v drugo zatresel Denis Horvat. Sledilo je nekaj konkretnih priložnosti predvsem s strani domačih ter v 10. minuti zadetek za 3:0, ki ga je iz kota dosegel Patrik Vöroš. Intenziteta strelov na gol se je tukaj nekoliko zmanjšala, domači so se večkrat uspešno prebili čez obrambo domačih in Roland Polareczki je bil tisti, ki je dosegel zadetka v 39. in 42. minuti.

Domači so prvi polčas zaključili “s petardo,” v drugem polčasu pa so se nekoliko umirili in zadnji zadetek dosegli v 60. minuti. Polareczki je bil, kot zadnji pri domačih, uspešen za 6:0. Po tem zadetku so se nekoliko razigrali tudi gosti, a so jih kljub temu domači dobro ustavljali. V 76. minuti je Ludvik Zrim rezultat popravil na 6:1, 2. minuti kasneje pa je Matic Makovec zatresel lastno mrežo. Zadnji zadetek je prispeval Vito Suša v 86. minuti ter postavil končni rezultat srečanja 7:2. V 17. krogu se bodo Hotižani pomerili s sosedi, ekipo iz Črenšovcev.

Hotiza – Tromejnik Montpreis 7:2 (5:0)

Gledalcev: 100, sodniki: Gl. sodnik: Mertik Bojan, 1. pomočnik: Žižek Janez, 2. pomočnik: Žižek Boris. Delegat: Fartelj Janez
Strelci: Hotiza: Kos Uroš 1:0 (3′), Horvat Denis 2:0 (8′), Vöröš Patrik 3:0 (10′), Polareczki Roland 4:0 5:0 6:0 (32′ 42′ 60′). Tromejnik Montpreis: Zrim Ludvik 6:1 (76′), Makovec Matic 7:1 (78′ – AG), Šuša Vito 7:2 (86′).
Rumena kartona: Dominko Samo, Fašalek Peter.