Ostalo

FOTO: V Sinagogi se je odvil prvi violinski recital mlade Lendavčanke, Maruške Zavec

Minuli sredin večer je bil čaroben in poseben za mlado Lendavčanko, Maruško Zavec, učenko 8. razreda zasebne glasbene šole Glasbeni atelje Goslice. Maruška je izvedla svoj prvi violinski recital v lendavski Sinagogi. Skladbe je skrbno izbrala pod mentorskim očesom svoje pedagoginje Andreje Klinc, spremljala pa jo je profesorica klavirja Danica Baša. Preigrala je skladbe: E. Jenkinsona, C. Bohma, L. Portnoffa, J. Masseneta/C. Saint-Saena, E. Laloja in V. Montija.
Mlada glasbenica Maruška je ta večer gostila tudi Špelo Plavec, Hano Filipič ter Klaro Makovec. Dekleta skupaj z Maruško sestavljajo komorno skupino ter skupaj igrajo že več let. Špela, Hana in Klara so prav tako učenke Willemsove glasbene pedagoginje Andreje Klinc iz Glasbenega ateljeja Goslice.

Leta 2021 je mlada violinistka prejela srebrno plaketo na TEMSIGU (državno tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije). Leta 2022 srebrno priznanje na 11. glasbeni olimpijadi, 2023 zlato priznanje na 12. glasbeni olimpijadi ter posebno nagrado za odličen nastop v pevskem delu tekmovanja.

Ker je tudi petje njena strast, se je letos prvič preizkusila na pevskem tekmovanje v Murski Soboti, na Soboškem festivalu, ki ga organizira GŠ Murska Sobota. Bila je prvonagrajenka v svoji kategoriji in dobila zlato priznanje. Petja se uči pri profesorici Tatjani Vasle. Maruška je letos zaključila 9. razred Dvojezične osnovne šole I Lendava in je bila sprejeta na Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru.