Ostalo

FOTO: V regijski bolnišnici odprli specializirano prodajalno ter prevzeli novo električno vozilo za paliativno oskrbo

V naši regijski bolnišnici v Rakičanu so v teh dneh imeli dve pomembni aktivnosti. Predvčerajšnjim so odprli specializirano prodajalno, včeraj pa so prevzeli novo električno vozilo, ki je namenjeno paliativni oskrbi.
Odprtje specializirane prodajalne

Predvčerajšnjim so v Splošni bolnišnici Murska Sobota odprli nov odsek v okviru bolnišnične lekarne – gre za specializirano prodajalno. Za našo regijsko bolnišnico je dogodek, kot so zapisali, zelo pomemben saj so prva bolnišnica v Sloveniji, ki je znotraj bolnišnične lekarne odprla svojo specializirano prodajalno, ki bo prinesla številne koristi, tako za paciente, kakor tudi za zdravstveno osebje. “Pridobitev je rezultat trdega dela, predanosti ter zavezanosti k izboljšanju naših storitev. Vabimo tudi vas, da nas obiščete,” so še zapisali.

Prevzeli novo električno vozilo za paliativno oskrbo

Včeraj je Mobilni paliativni tim Splošne bolnišnice Murska Sobota, s strani Ministrstva za zdravje, prejel novo električno vozilo, ki je popolnoma opremljeno. Vsebuje prenosni laboratorij, ultrazvok, koncentrator kisika in druge številne pripomočke, ki jih zdravnik in medicinska sestra potrebujeta za kakovostno obravnavo na terenu. Nova pridobitev je bolnišnico in ekipo Mobilnega paliativnega tima zelo obogatila, zato se ob tej priložnosti zahvaljujejo Ministrstvu za zdravje, ki je denarna sredstva pridobilo v okviru Evropskega projekta “Krepitev paliativnih mobilnih timov” iz Načrta za okrevanje in odpornost Republike Slovenije.