Ostalo

FOTO: V Gaberju so izdelovali izdelke iz naravnih materialov – ličja

V dvorani vaškega doma v Gaberju se je predvčerajšnji in včerajšnji popoldan odvijala delavnica o izdelovanju izdelkov iz naravnih materialov – ličja. Osrednji namen je predstavitev nesnovne kulturne dediščine okolja in njene ustrezne rabe ter umeščenosti v segment dediščinskega turizma.
Omenjeni delavnici sta se izvedli v okviru operacije “Promocija in trajnostni razvoj dediščinskega turizma – DediščiNAdlani,” sofinancirane s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), v okviru Javnega poziva Las pri dobrih ljudeh 2020. KS Gaberje na omenjeni projekt kandidirala lansko leto, s projektnimi partnerji KD Gaberje, TD Gaberje in podjetjem SVIS d.o.o. Omenjene delavnice z ličjem so bile izvedene s projektnim partnerjem SVIS d.o.o.

V prvi fazi je KS Gaberje preko javnega naročila naročila avdio-video opremo za dvorano in dve klimi, v drugi fazi 120 stolov ter 20 miz, v tretji fazi pa poteka programski del, kjer se izvajajo dogodki, seminarji, predstavitve ali delavnice. Vrednost celotnega projekta je 24 tisočakov, 20 tisočakov je bilo že porabljeno za avdio-video opremo v dvorani. Zaključek projekta je 31.12.2020, a bo ta zaradi koronakrize najbrž podaljšan.