Ostalo

FOTO: Tradicionalni pohod lendavskih združenj

Območno združenje veteranov vojne za slovenijo Lendava, pripadniki veteranskega združenja Sever in združenje borcev za vrednote NOB so včeraj, kot vsako leto, organizirali krajši pohod od lovskega doma v Dolgi vasi do spominskega obeležja vojne za Slovenijo leta 1991, pred madžarsko mejo.

V spomin na dogodke iz leta 1991 in v počastitev dneva upora proti okupatorju so člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo, Območnega združenja slovenskih častnikov in Policijsko veteransko društvo SEVER z lendavskega območja 21. aprila 2017 organizirali in izvedli tradicionalni veteranski pohod.

Pohoda od lovske koče v Dolgi vasi do pomnika vojne za Slovenijo, ki stoji v neposredni bližini bivšega mejnega prehoda Dolga vas, se je udeležilo več kot 80 članov iz vseh veteranskih združenj in njihovih družinskih članov. Udeležili so se ga tudi predstavniki veteranskih in častniških organizacij iz Pomurja, veteranske organizacije iz Madžarske, predstavniki lokalnih skupnosti in drugi ljubitelji pohodništva. Ob pomniku je potekala krajša proslava, kjer so se  z minuto molka  spomnili vseh umrlih udeležencev med vojno in po njej. Krajši govor je imel g. Robert Lenarčič, veteran in udeleženec dogodkov v Dolgi vasi leta 1991, z glasbenimi točkami  pa je program  popestril učenec glasbene šole iz Lendave.

Po vrnitvi k lovski koči so zaslužni člani veteranskih organizacij prejeli priznanja, ostali del večera pa je bil namenjen družabnemu srečanju udeležencev pohoda in obujanju spominov na osamosvojitvene dogodke iz leta 1991.