Sveže

FOTO: Tehniški dan na DSŠ Lendava

Minulo sredo so v lendavski Dvojezični srednji šoli, na tehniškem dnevu, gostili učence 9. razredov OŠ Dobrovnik in OŠ Genterovci. Na štirih delovnih točkah so se seznanjali s posameznimi temami s področja mehatronike, strojništva, kemije in fizike.

Na prvi točki so spoznali delovanje mehatronskih sistemov in osnove delovanja robota, na drugi so s pomočjo programskega orodja SOLID WORKS izdelali 3D model z tehniško dokumentacijo, nato so poleg motivacijskih kemijskih poskusov spoznavali še kisline in baze, na zadnji točki pa so spoznali Newtonove zakone gibanja.

Tehnišk dan so petega februarja organizirali tudi za učence 9. razredov DOŠ I Lendava. Spoznali so osnove robotike in mehatronike, nekaj o CNC modeliranju strojnih elementov, izvedli eksperimentalni poskus iz fizike s pomočjo merilne naprave Vernier ter pri kemiji sodelovali pri izvedbi kemijskih poskusov na temo kisline in baze.

Že sicer pa se danes in jutri v lendavski dvojezični srednji šoli odvijajo informativni dnevi.
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6250111522558391217?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Foto: DSŠ Lendava