Ostalo

FOTO: Tako je čistilna akcija minulo soboto potekala v Lendavi, Gornjem Lakošu, Gaberju, Genterovcih in Lendavskih Goricah

Meseca aprila (22. april) praznujemo dan Zemlje, april pa je tudi tradicionalni mesec čistilnih akcij. Občani ste se tako tudi letos 1. aprila lahko udeležili vsakoletne čistilne akcije, ki se je tudi letos odvila na celotnem območju Občine Lendava. Tako je čistilna akcija potekala v Lendavi, Gornjem Lakošu, Gaberju, Genterovcih in Lendavskih Goricah.
V številnih občinah, tudi v občini Lendava, sominuli konec tedna potekale čistilne akcije. Mesec april je že tradicionalno mesec čistilnih akcij, 22. aprila obeležujemo svetovni dan zemlje, pred dvema tednoma pa smo obeležili še svetovni dan gozdov. Čistilne akcije so se, kot je to že tradicionalno, odvijale po vseh krajevnih skupnostih na območju občine, udeležili pa so se je vsi občani, društva in ostale skupine oz. združenja, ki delujejo v posameznih krajevnih skupnostih.

Občani so se na zbirnih mestih po krajevnih skupnostih zbirali od 8.30 ure naprej ter se organizirano odpravili na mesta, kjer so se nahajale manjše ali večje količine smeti. Na zbirnih mestih so med drugim prejeli vreče ter rokavice, za odvoz odpadkov pa je v kasnejših popoldanskih urah poskrbelo podjetje Eko Park. Kot nam je današnje jutro sporočil Dušan Zver iz omenjenega podjetja, smo minulo soboto tako zbrali 1.820 kilogramov smeti, na odvoz pa čaka še približno dobra tona raznih drugih kosovnih, gradbenih in kovinskih odpadkov. Organizatorji so sicer pričakovali večjo udeležbo.

Udeleženci sicer niso zbirali nevarnih odpadkov, gradbenih ter kosovnih odpadkov. Ob najdbi slednjih so udeleženci obvestili krajevno skupnost oziroma medobčinski inšpektorat. Čistilne akcije v posameznih javnih zavodih so sicer potekale že v četrtek in petek.

FOTO: Krajevne skupnosti