Sveže

FOTO: Svoja vrata odprlo Glamping naselje Sončna dolina Bioterme, trak prerezal tudi Cerar

Minuli torek je s svečano otvoritvijo svoja vrata odprlo Glamping naselje Sončna dolina Bioterme – Sun Valley Bioterme iz Male Nedelje. Na otvoritveni slovesnosti so se mudili tudi predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, državna sekretarka Eva Štravs Podlogar, pomurska poslanca mag.  Aleksander Kavčič in Franc Jurša, ter ljutomerska županja mag. Olga Karba.
Premier dr. Cear je v svojem nagovoru izpostavil, da je “trajnostni razvoj turizma osnovna usmeritev razvoja slovenskega turizma.” Slovenija na tujih trgih pridobiva na prepoznavnosti, k temu pa zagotovo pripomore tudi naziv prve zelene destinacije na svetu, ki ga podeljuje fundacija Green Destinations, je spomnil premier. Slovensko gospodarstvo v zadnjih letih doživlja razcvet, takisto velja za turizem. V letu 2017 opažamo velik porast števila prihodov in nočitev turistov ter pričakujemo rekordno leto slovenskega turizma. V prvih 9-ih mesecih letošnjega leta beležimo 3,8 milijonov prihodov, kar je 14% več kot v enakem obdobju lani in skoraj 10 milijonov nočitev, kar je 12% več kot v lanskoletnih devetih mesecih.

Premier je ob tem opozoril, da so taki odlični rezultati možni tako zaradi kreativnih projektov kot so Bioterme Mala Nedelja, kot zaradi premišljene strategije Vlade Republike Slovenije na tem področju. Vlada je v mesecu oktobru sprejela Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017- 2021, kjer si je zadala cilj, da bo Slovenija do leta 2021 postala globalna 5-zvezdična zelena butična destinacija za zahtevnega obiskovalca, ki išče mir in raznolika ter aktivna doživetja. Dodaten cilj Vlade je, da do leta 2021 dosežemo 4 milijarde evrov iz naslova izvoza potovanj. “A predpogoj za doseganje naših ciljev so kakovostni in inovativni produkti, nove investicije, moderna infrastruktura, spodbudna zakonodaja, učinkovita promocija in seveda motivirani kadri,” opozarja premier dr. Cerar.

Prisotne sta poleg predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja, nagovorila tudi direktor družbe  Segrap d.o.o.  Miran Blagovič ter ljutomerska županja mag. Olga Karba.

Spremljevalni kulturni program so pripravili učenci Osnovne šole Mala Nedelja, ter Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, ki so zbrane obenem slavnostno pospremili na otvoritveni ogled glamping naselja Sončna dolina Bioterme.

S ponudbo glampinga bomo v Biotermah gostom ponudili edinstven koncept doživetij, bivanja in preživljanja prostega časa sredi neokrnjene narave. Glamping Sončna dolina Bioterme šteje 22 glamping vil, ki so gostom na voljo skozi celo leto, ter 11 glamping šotorov, ki so sezonskega značaja. Tako glamping vile, kot tudi glamping šotori so velikosti 2-6 oseb. Vse namestitvene enote so opremljene z notranjo opremo, ki zagotavlja najvišji nivo kakovosti bivanja.

Dodano vrednost kakovosti bivanja nudijo tudi lesene kadi s termalno vodo, ki so nameščene na terasah nekaterih glamping vil, ter wellness s ponudbo dveh savn in različnimi masažami. Celotna vrednost investicije znaša ca. 3 milijona evrov.