Ostalo

FOTO: Stike ohranjajo že več kot 30 let

Društvo vinogradnikov Čentiba več kot trideset let ohranja stike z društvom “Kertbarátkör” iz Zalaegerszega. Tudi tokrat so imeli enega takih srečanj, ki ni namenjeno le druženju in zabavi, temveč izmenjavi strokovnih izkušenj.
Domači vinogradniki so prijateljem tokrat pripravili gastronomski dan: Po kosilu je družina Horvat iz Lendave pripravila predstavitev izdelkov z dodano vrednostjo. Družinsko podjetje spada med takoimenovana start-up podjetja, ki se želi na trgu uveljaviti z nenavadnimi produkti. Helena Horvat in družina ima za družinsko hišo njivo na kateri cveti sivka in žafran, na vrtu pa pobirajo žajbelj. Njihove čebele pridno prinašajo med v katerega mešajo žafran, iz sivke pa destilirajo olje, žajbelj pa je namenjen za dodatek doma pripravljenemu likerju. Ker se Helena že dolga leta ukvarja tudi s peko peciva, so člani obeh društev imeli priložnost poskusiti domače pecivo, ter že naštete izdelke. Po izobraževalnem popoldnevu je vaškem domu v Čentibi nastopila tudi amaterska gledališka skupina iz Gornjega Lakoša, ki je s svojo veseloigro do solz navdušila navzoče. Seveda po vsem tem ni smela manjkati živa glasba in zabava do poznih ur.

Kot naslednji dogodek bodo Čentibčani postavili društveni klopotec. 15. avgust je državni praznik in pravšnji dan, da v vinogradu člana društva zaropota lesena naprava.