Ostalo

FOTO: Saj ni res, pa je: Zanetil požar, se vrnil na kraj dogodka in pričel še krasti. To pa seveda ni vse …

Današnje jutro je nepridiprav, izdale so ga priče in varnostne kamere, precej dela povzročil gasilcem in policistom. Neuradno isti predrznež se je namreč spravil nad dve trgovini v Lendavi. Na jutranjem “sprehodu” se je najprej lotil trgovine na Glavni ulici, za tem pa trgovskega centra na Kolodvorski ulici v Lendavi, kjer so poleg policije, posredovali še lendavski prostovoljni gasilci.
Lendavski policisti so imeli današnje jutro precej dela z nepridipravom, s sicer starim znancem. Slednji se je, neuradno gre za isto osebo, lotil trgovine in trgovskega centra. Na svoji poti iz smeri Dolge vasi proti Lendavi se je najprej ustavil in se znesel nad steklenimi vrati ter oknom trgovine Hungarikum na Glavni ulici. V trgovino sicer ni vstopil. To mu, kot kaže ni bilo dovolj in se je med potjo odločil, da ga bo nekoliko zagodel še trgovskemu centru Evrospin na kolodvorski ulici. Tam je zanetil požar, pri čemer je zgorelo okrog dva kubična metra kartonske embalaže ter nekaj lesenih palet. Posredovali so policisti in prostovoljna gasilska enota PGD Lendava, ki je požar pogasila. Gasilci so o požaru bili obveščeni ob 5:52 uri. Nepridiprava je med zapuščanjem kraja opazila priča, posnela pa ga je tudi varnostna kamera.

A slednjemu to ni bilo dovolj. Nekaj trenutkov po končanem gašenju, ko so lendavski gasilci prezračevali trgovski prostor in skladišče, dim je namreč zajel notranje prostore, se je omenjeni vrnil ter se podal v pravkar parkirano tovorno vozilo za dostavo artiklov v trgovino. Slednjega je v tovornem predelu zasačil najprej voznik, ki je v trgovski center dostavil pakirane sendviče, takoj za tem pa še policija, ki mu je nemudoma odvzela prostost. Slednji se nahaja v policijskem pridržanju, možje postave pa so ga, tako rekoč, dobili z roko v medu. Škoda, ki jo je povzročil na obeh objektih, ni majhna.