Ostalo

FOTO: Remi veteranov Nafte ter Graničarja

Včerajšnji dopoldan sta se v 16. krogu MNL Lendava na nogometnem igrišču na Kapci pomerili ekipi veterani Nafte ter gosti iz Pince Marofa. Gledalci so spremljali napeto srečanje, s katerim pa so lahko več kot zadovoljni domači, saj so gosti bili povsem neprepoznavni.
Kakih 100 ljubiteljev nogometa je včerajšnji dopoldan na nogometnem igrišču na Kapci spremljalo srečanje 16. kroga MNL Lendava med ekipama veteranov Nafte in Graničarja. Gledalci so tako spremljali srečanje med šesto- in drugouvrščenim moštvom, večina gostov pa je bila prepričanih, da posebnega truda v samo srečanje ne bo potrebno vložiti. Dejstvo, da so se ušteli in da so nasprotnika nekoliko podcenili se je pričelo kazati že precej hitro po prvem sodniškem žvižgu in se nadaljevalo praktično čez celotno srečanje.

V lepem in sončnem dopoldanskem vremenu je prvi del prvega polčasa potekal relativno normalno, brez posebnosti in z igro med obema kazenskima prostoroma, zapletati pa se je začelo v drugem delu prvega polčasa, ko izkušeni domačini gostom niso dovolili presenečenj. Težave pri gostih so začele nastajati predvsem zaradi živčnosti, za katero sicer ni bilo razloga, domači pa so to bolj ali manj spretno izkoriščali sebi v prid. Sami so sicer prav tako pokazali nekaj težav z disciplino, a se je pri slednjih situacija zelo hitro umirila, kar pa žal ne gre trditi za goste.

In če se je prvi polčas zaključil brez zadetka, kar je sicer bilo precej nepričakovano, pa tega ne gre trditi za drugi del, ko sta zadetek dosegli obe ekipi. V drugem delu torej so se nekoliko bolj razigrali Cariniki ter kar nekaj preglavic povzročali vratarju Petru Pečelinu. Slednji je kar nekajkrat uspešno posredoval, gosti so celo dvakrat zatresli okvir vrat, do zadetka pa jim je naposled vendarle uspelo priti v 52. minuti, ko je v gneči v kazenskem prostoru do zadetka prišel natančni Husejn Šakušić. Kljub zadetku so se težave gostov nadaljevale, vodstva pa slednji tako niso uspeli zadržati.

In prav zadetek za 1:1 je bil pokazatelj težav gostujoče obrambe, ko je neovirano do Edvarda Krznarja prišel Marjan Drvarič ter žogo brez težav poslal za hrbet vratarja. Gostujoča enajsterica se je sicer do konca srečanja pošteno namučila z veterani Nafte, a jim kaj konkretnega ni uspelo doseči. Gosti so sicer v celotnem srečanju zapravili vsaj štiri izjemne priložnosti, svoje delo pa je slabo opravila predvsem obramba. Domača ekipa je do zadetka prišla z bistveno manj napora, kar pomeni, da so slednji tokrat bili bolj učinkoviti.

Nafta veterani – Graničar 1:1 (0:0)

Gledalcev 100, sodniki: Glavni sodnik: Berki Robert, 1. pomočnik: Škrban Kaja, 2. pomočnik: Pozderec Dejan. Delegat: Svetko Klemen.
Strelci: Nafta veterani: Drvarič Marjan 1:1 (69′). Graničar: Šakušić Husejn 0:1 (52′).