Ostalo

FOTO: Čentibčani, natančneje Julian Lebar, trikrat v polno proti Kobilju

Na čentibski “Kajzerici” sta se včerajšnjo nedeljo udarila domača Čentiba ter gosti iz Kobilja. Boljši so bili Čentibčani, saj so nasprotnika ugnali s 3:1, vse tri zadetke za domače pa je prispeval hitri in izkušeni Julian Lebar. Pri gostih je bil uspešen Tomaž Zver.
V Čentibi, v 16. krogu MNL Lendava, sta se včerajšnji oblačni popoldan udarili ekipi Čentibe ter gosti iz Kobilja. Gledalci, zbralo se jih je kakih 120, so po 90. minutah videli zmago Čentibčanov, ki so bili bistveno boljši nasprotnik, ne gre pa prezreti tudi truda gostov, ki na prvenstveni tabeli kotirajo bistveno višje od domače ekipe.

Čentibčani, ki jim drugi del prvenstva ravno ne gre na roko, vsaj kar se rezultatov tiče, so srečanje začeli prodorno in imeli večino srečanja pobudo za žogo. Tu in tam se je na obeh straneh pripetila kakšna napaka, katero pa so kot prvi izkoristili gosti. Kot prvi je bil v 21. minuti bil uspešen Tomaž Zver, in po omenjenem zadetku je kazalo, da je pred domačimi težko srečanje.

Kljub trudu domačih, da do gostujočih vrat pridejo čim hitreje, se to v prvem polčasu ni zgodilo, saj so gosti dobro branili svoje položaje. V slačilnico so se tako gosti podali z zadetkom prednosti, domači pa so pričeli kovati načrt, kako rezultat obrniti v svojo prid. No, nalogo za to je, očitno zelo resno, v svoje noge vzel hitri in izkušeni Julian Lebar in pričel svoj strelski pohod.

Domači so do dvojega prvega zadetka dejansko čakali precej dolgo, do 69. minute, ko je Lebar neubranljivo rezultat popravil na 1:1. Naslednjih deset minut je bilo ključnih, saj so domači postali zelo trdovraten nasprotnik, Kobiljani pa so postali precej neorganizirani. Prav to je bil vzrok za naslednji zadetek, ko je vnovič Lebar bil tisti, ki je v 75. minuti svojo ekipo “poslal” v vodstvo.

In Lebar še tretjič. To se je pripetilo v 83. minuti, ko se je zgodil prekršek nad domačim igralcem in sicer v kazenskem prostoru, glavnemu sodniku Bojanu Mertiku pa tako ni preostalo drugega, kot da pokaže na najstrožjo kazen. Strel iz bele pike je tako bil tudi zadnji v nizu, Čentibčani pa so si s tem zagotovili tri točke. Do konca srečanja nobena izmed ekip ni prikazala kaj posebnega.

Čentiba – Kobilje 3:1 (0:1)

Gledalcev: 120, sodniki: Gl. sodnik: Mertik Bojan, 1. pomočnik: Žižek Boris, 2. pomočnik: Žižek Janez. Delegat: Hozjan Avgust
Strelci: Čentiba: Lebar Julian 1:1, 2:1, 3:1 (65′, 75′, 83′ -11m). Kobilje: Zver TOmaž 0:1 (21′).