Ostalo

FOTO: Remi Nafte 1903 na domačem terenu

Na včerajšnjem srečanju 25. kroga 2. državne nogometne lige med domačo Nafto 1903 in gosti iz Raven na Koroškem (NK Fužinar), zmagovalca ni bilo. Mreži sta se sicer zatresli dvakrat, a je vsaka ekipa prispevala po en zadetek. Lendavčani so tako včeraj iztržili zgolj točko. Nafta 1903 ima zdaj na svojem “računu” 33 točk.
Po porazu Nafte 1903 minuli teden v Kranju proti tamkajšnjemu Triglavu, so se maloštevilni gledalci v včerajšnjem poznem popoldanskem programu na stadionu v Športnem parku nadejali zagotove zmage proti enajstouvrščenemu moštvu 2. državne lige, Fužinarju, a se to žal ni zgodilo. Lendavčani so tako včeraj uspeli iztržiti zgolj točko, neposredno pred pričetkom srečanja s Korošci pa se je poškodoval Blaž Urh in svoje mesto tako prepustil Oliveru Dinnyesu.

Včerajšnje srečanje so bolje začeli gostitelji, saj je že v 7. minuti Bence Szabó sprožil iz obrata, žoga pa je švignila tik ob levi vratnici. Dve minuti kasneje z močnim strelom zapretil gostujoči napadalec Bentit Michel Doiteau, ponovno pa so gostje zapretili preko Németha Barnabása Csongora v 16. minuti srečanja. V 25. minuti je na svoj račun prišel Mirsad Sulejmanović, ko je močno sprožil z kakih 18 metrov, a je vratar Arian Rener žogo (s težavo) ukrotil. Zadetek in vodstvo so nato modro-beli dosegli v 36. minuti in sicer po prostem strelu z desne strani pred vrata, kjer je bil Dinnyes najvišji in z glavo v gneči pred vrati Renera tudi uspešen. Minuto pred koncem polčasa je Renerja preizkusil še Maj Plej, a se je vratar izkazal in uspel njegov strel ubraniti.

Drugi del so bolje pričeli gosti. Trener Simon Oblak je v nadaljevanju pričel s kar tremi novimi močmi. Zamenjal je Grozdka, Doheaua in Debelaka. Poteza se je že kmalu izkazala za uspešno, saj so gostje uspeli precej hitro izenačiti in sicer že v 50. minuti z lepim strelom Chrisa Cenerja, ko je ta okroglo usnje poslal v desni gornji kot Kissa Ágostona Álmosa in tako dosegel izenačenje. Do konca srečanja so sledile še precej konkretne priložnosti na obeh straneh. Pri domačih sta jih zapravila Barnabás László Fehér v 80. minuti in Dávid Zoltán Gergő pet minut kasneje. Pri gostih sta priložnost zapravila Barnabás Csongor in Michel Doiteau. V naslednjem, 26. krogu tekmovanja, ki bo na sporedu prihajajočo soboto, se bodo igralci Nafte 1903 pomerili z moštvom NK Kety & Impol Bistrica.

Nafta 1903 – Fužinar Vzajemci 1:1 (1:0)

Gledalcev: 100, sodniki: Begič Amel (glavni sodnik), Habuš Žan (1. pomoč), Kurež Anej (2. pomoč). Delegat: Tkalčič Silvester.
Strelci: Nafta 1903: Olivér Dinnyés 1:0 (36′). Fužinar Vzajemci: Chris Cener 1:1 (50′).
Rumeni kartoni: Kumer, Novinić, Zoltan, Botond, Debelak, Osmanovič, Cener.