Sveže

FOTO: Priprava galopske steze v Dolgi vasi v polnem teku

Društvo ljubiteljev konj iz Lendave tudi letos avgusta pripravlja vsem dobro poznano prireditev Pomurski galop. Če še pred kratkim lokacija tekmovanja ni bila znana, organizatorji so namreč kolebali med Banuto in Dolgo vasjo, je tako pred nekaj dnevi postalo jasno, da bo prireditev potekala v Dolgi vasi. Organizatorji te konjeniške prireditve prireditveni prostor že pripravljajo.
Gre za galopsko dirko in veliko konjeniško prireditev, ki smo je v Lendavi že vajeni. Lansko leto se je prireditev odvijala na zemljišču v Lendavi, nasproti Term Lendava, organizatorji pa so letos kolebali med dvema zemljiščema -v Dolgi vasi ali na povsem novi lokaciji v Banuti. Organizatorji te priljubljene konjeniške prireditve si seveda že vse od začetka, leta 2016 želijo pridobiti zemljišče za daljše časovno obdobje, kjer bi prireditev lahko organizirali brez dodatnih naporov in selitev iz ene na drugo lokacijo ter da bi prireditev potekala vsako leto na isti datum. To jim zaenkrat še ni uspelo.

Prireditev letos v Dolgi vasi

Prireditev se torej letos, kot kaže, seli v Dolgo vas, kjer organizatorji že pripravljajo veliko tekmovališče. Kot so zapisali, bo tamkajšnja steza “največja z največjimi ovinki (R 48) ki smo jih do zdaj imeli. Močno upamo, da bo ta proga in lokacija ostala tudi stalna.” Tudi na letošnji prireditvi se bodo torej konjeniki lahko kvalificirali na nacionalni galop in sicer najprej trije uvrščeni plus tekmovalec ki zastopa gostujočo občino in prvi iz slovenskega narodnostnega teka -ta bo zastopal Slovenijo v jeseni v Budimpešti. Konjeniki se v obeh kategorijah v finale uvrstijo preko zmage v predtekmovalnih skupinah. Na takšni prireditvi se ne uporablja biča in ostrog, je pa obvezna uporaba vseh zaščitnih elementov tako tekmovalca, konja kakor tudi proge. Prireditev se bo odvila 20. avgusta.