Sveže

FOTO: Prijateljski obračun: Nafta 1903 s štirimi zadetki čez dobro pripravljeno Polano

Včerajšnji pozni popoldan se je na nogometnem igrišču v Veliki Polani odvil prijateljski obračun med, lahko bi rekli rezervno ekipo Nafte 1903 in domačo Polano. Priložnost na včerajšnjem srečanju so torej dobili igralci, ki nimajo veliko priložnosti na ligaških obračunih, a so kljub temu pomemben del ekipe. Srečanje proti dobro pripravljeni domači ekipi se je zaključilo s 4:1.
Pred srečanjem lendavske Nafte 1903 s Fužinarjem, tekma bo v Ravnah na Koroškem na sporedu prihajajočo soboto, se je Nafta 1903, gre za igralce, ki na ligaških srečanjih dobijo nekoliko manj priložnosti, pomerila proti dobro pripravljeni domači ekipi. Čeprav so Lendavčani srečanje dobili, so domači nudili dober opor in enkrat tudi zadeli. Pri tem gre omeniti, da se je prvič po poškodbi v vratih gostujoče ekipe pojavil tudi vratar Raduha, ki bo, kot kaže, najbrž že kmalu vnovič čuvaj mreže v ligaških obračunih.

Priznati je potrebno, da so maloštevilni gledalci na tribuni PC Poljana v Veliki Polani gledali zanimiv in precej gledljiv nogomet. Domači so se opredelili predvsem v začetku ter na obrambo Nafte 1903 pretili iz protinapadov. Na srečanju sta ekipi dosegli veliko priložnosti in nenazadnje so gledalci videli kar pet zadetkov. Prva omembe vredna priložnost se je zgodila v 7. minuti, ko je blizu zadetka bil Pozsgai. Žoga je takrat švignila mimo leve vratnice. Kar trikrat je nova okrepitev modro-belih, Haljeta, poizkušal doseči zadetek, a neuspešno, je pa slednji zadel nekoliko kasneje in sicer po podaji Pozsgaia iz dobrih osmih metrov.

Dobrih pet minut kasneje so modro-beli vodstvo zvišali na 2:0. Po dvojni podaji z visokim Haljeto je znotraj kazenskega prostora bil uspešen Drk. Kmalu za tem so nevarno zapretili tudi domači, to je bilo 32 minuti, ko so imeli priložnost iz prostega strela. Žoga je tokrat zletela mimo leve vratnice vrat Raduhe. V nadaljevanju je Dončić Pirtovška zamenjal z Bollo, v naslednjih petih minutah pa so domači znižali rezultat na 1:2 po tem, ko je preko živega zidu modro-belih z leve strani zelo lep zadetek dosegel Rok Žalik. Žoga je končala v zgornjem desnem kotu vrat.

V 60. minuti so na igrišče stopili igralci prve postave z Vinkom in Novinićem na čelu, ki so do konca srečanja dosegli še dva zadetka. Za vodstvo gostov s 3:1 je v 71. minuti je poskrbel “Miši,” z glavo po kotu z leve strani, ki ga je izvedel Vinko. Omeniti je potrebno še strel Vinka v 80. minuti, ko je žoga namesto v mreži, končala na prečniku in se odbila v kot. Četrti zadetek in končni izid zanimivega srečanja je dosegel ponovno Meshack in sicer tri minute pred zadnjim sodnikovim žvižgom, ko je ta od domače obrambe odbito žogo spravil v mrežo.

NK Polana – Nafta 1903 1:4 (0:2)

Strelci: Haljeta, Drk, Meshack 2x, Žalik
Nafta 1903: Raduha, Židan, T. Pirtovšek, R. Pirtovšek, Šupljika, Magdič, Zagorec, Drk, Haljeta, Pozsgai, Fekete. Igrali so še: Galoši, Körmendi, Bolla, Oštrek, Novinič, Paku, Bizjak, Vinko in Meshack
Glavni sodnik: Miran Bukovec