Ostalo

FOTO: Predstavitev pesniške zbirke Janje Magdič, Iskrenje srca

V lendavski sinagogi je bila včeraj pozno popoldne predstavitev pesniške zbirke Janje Magdič Iskrenje srca. V programu so poleg recitatorjev sodelovali: cimbalist Andi Sobočan, moški vokalni kvintet Aeternum in folklorno društvo Prekmurje Lendava. Pesmi so interpretirali Mira Rebernik Žižek, Simona Pirc Katalinič in Andrej Tibaut. Z avtorico se je pogovarjala Olga Paušič. Predstavitve so se udeležili tudi podžupan Občine Lendava dr. Mihael Kasaš, župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar, župan Občine Turnišče, Borut Horvat in županja Občine Črenšovci Vera Markoja.
Sinoči smo na knjižno polico domačih avtorjev dodali še eno novo knjižico poezije, in sicer prvenec Janje Magdič Iskrenje srca. Zbirka je izšla ob svetovnem dnevu poezije in avtoričinem osebnem jubileju. Literarni večer s predstavitvijo pesniške zbirke se je zgodil v lendavski sinagogi. Obiskovalci so napolnili sinagogo do zadnjega kotička in pokazalo se je, da je to odlično prizorišče za tovrstne prireditve.

Dogodek je pritegnil res veliko občinstva, saj Janjo Magdič, vodjo območne izpostave JSKD, dobro poznamo tako Lendavčani kot marsikdo iz njene rodne Prlekije in seveda sokrajani iz Velike Polane. Poezijo so brali Mira Rebernik Žižek, Simona Pirc Katalinič in Andrej Tibaut, večer pa so popestrili člani moškega kvinteta Aeternum, cimbalist Andi Sobočan in Folklorna skupina Prekmurje Lendava. Z avtorico se je pogovarjala Olga Paušič.

Zbirka pesmi Janje Magdič Iskrenje srca je res poezija “od srca k srcu”, saj nam avtorica skozi verze predstavi svojo življenjsko zgodbo in zgodbo svoje družine. V knjigi je zajetih 66 lirskih osebnoizpovednih pesmi, ki so nastale v daljšem časovnem obdobju, zdaj pa je avtorica le zbrala pogum in jih objavila v knjižni zbirki. Fotografije v knjigi so delo Biserke Sijarič, zbirko pa je oblikoval Peter Orban. Izdajatelj je Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

FOTO: Tomaž Galič
Tekst: Olga Paušič