Sveže

FOTO: Predstavitev knjige o Gaberju

V dvorani vaškega doma v Gaberju je bila včeraj predstavljena knjiga avtorja Dejana Sűča, ki priča o naselju Gaberje in zgodovini tega naselja. “Pravijo, da prve ne pozabiš nikoli.” Za glasbeno razvajanje je poskrbela skupina 16 Strings. Med drugim, so se včeraj začeli vaški dnevi v Gaberju.

Dejan Sűč: “Bil je izjemen projekt, in kljub temu, da je na naslovnici izpisano samo moje ime, si iskreno želim, da bi ljudje v tem delu prepoznali trud vseh, ki so prispevali k temu, da bo naše naselje dobilo delo, kakršnemu v bližini ni para. Ravno zato bi tukaj rad izpostavil osebe, ki so žrtvovale svoj trud ter čas, in ki jih sam, s spoštovanjem do vseh ostalih, štejem mednajvečji intelektualni kapital naselja na tem področju. Zato iskrena hvala lektoricama dr. Elizabeti Bernjak ter Márii Pisnjak, prevajalcu Petru Koši, dr. Albertu Halászu za nesebično pomoč pri oblikovanju ter dr. Göncz Lászlu, ki mi je pomagal s koristnimi nasveti s področja zgodovinopisja na tem območju. Ob že omenjenih bi bilo potrebno omeniti še kopico oseb, ki so mi pomagale s fotografijami, napotki ter zanimivimi zgodbicami. Le želim si lahko, da bi vsi mladi na začetku svoji poti sodelovali s profesionalci, s katerimi sem imel čast sodelovati jaz. Samo iskrena hvala.”

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6299630185962404305?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]