Sveže

FOTO: Pet zadetkov v mreži Nagykanizse

Nafta 1903 nadaljuje niz prijateljskih obračunov v smislu priprav na tekmovalno sezono v drugi slovenski nogometni ligi. Po tem ko so modro-beli izgubili proti nogometnemu klubu iz Varaždina s štirimi zadetki, so tokrat na domačem terenu nasprotniku mrežo zatresli petkrat.
Nafta 1903 nadaljuje s prijateljskimi srečanji tako v gosteh kakor tudi na domačem terenu. Srečanje Nafte 1903 proti Varaždinu v gosteh je bilo za modro-bele precej neugodno, saj so srečanje izgubili z 0:4. Varaždin igra v drugi hrvaški nogometni ligi, kaj kmalu pa bo krst v drugi državni ligi doživela Nafta 1903. Za Lendavčani so tako že trije prijateljski obračuni, trije pa modro-bele še čakajo.

Včeraj so se modro-beli na domačem terenu pomerili proti Nagykanizsi, ki igra v četrti madžarski nogometni ligi. “Naftaši” so prvi zadetek na srečanju dosegli v 5. minuti, ko je uspešen bil Mitja Novinić. V 6. minuti pa je svojo skledo pristavil še Marko Roginić. Po igri med obema kazenskima prostoroma sta se ekipi z rezultatom 2:0, s prednostjo domačih, med polčasom razšli.

Drugi polčas je bil še nekoliko uspešnejši, saj so Lendavčani dosegli dodatne tri zadetke. Za 3:0 je v 74. minuti zadel Lucian Pozsgai, na 4:0 in kasneje še na 5:0 pa je povišal novinec v ekipi, Kevin Poredoš. Še posebej velja omeniti zadnji neubranljiv zadetek na srečanju, ki ga je Poredoš dosegel iz daljine, posredovanje gostujočega vratarja pa je bilo praktično nesmiselno.

Naslednji prijateljski obračun, ki čaka Nafto 1903 je obračun proti Odrancem v Odrancih ob 18.00 uri.

Nafta 1903 – Nagyaknizsa 5:0 (2:0)

1:0, Mitja Novinić, 5.
2:0, Marko Roginić, 6.
3:0, Lucian Pozsgai, 74.
4:0, Kevin Poredoš, 76
5:0, Kevin Poredoš, 78.