Sveže

FOTO: Odprli prenovljeno igrišče z umetno travo ob DOŠ I Lendava

Včeraj opoldan so župan Občine Lendava Janez Magyar, ravnateljica Dvojezične osnovne šole (DOŠ) I Lendava Judit Vida Törnár in Danilo Kacijan, podpredsednik Nogometne zveze Slovenije svojemu namenu predali obnovljeno igrišče z umetno travo ob DOŠ I Lendava.
Ravnateljica Judita Vida Törnár je uvodoma izrazila hvaležnost za skrb, ki jo Občina Lendava namenja šolskim objektom, in poudarila pomembnost nedavno zaključenega prizidka k šoli. Župan Občine Lendava Janez Magyar je v svojem govoru izpostavil pomen tega dogodka kot praznika športa. Poudaril je močno zavezanost Občine Lendava razvoju športa, kar se odraža v številnih investicijah, vključno z nedavno otvoritvijo novega športnega parka pri DOŠ I Lendava. Danilo Kacijan, podpredsednik Nogometne zveze Slovenije, je v svojem govoru izrazil veselje ob današnjem dogodku in izpostavil pomembnost gradnje podobnih športnih objektov za šport in zdrav način življenja. Izrazil je upanje, da bo strast do športa, ki jo imajo v Lendavi, postala zgled tudi drugod po Sloveniji.

“Investicija v prenovo tega igrišča je znašala 251.365,75 evrov, pri čemer je Občina Lendava prispevala 108.865,75 evrov. Občina Lendava je s tem projektom bila uspešna na razpisu Nogometne zveze Slovenije, na katerem je pridobila 42.500,00 evrov, in na razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, na katerem je pridobila 100.000,00 evrov,” so sporočili iz Občine Lendava. Otvoritveno tekmo sta po odprtju odigrali mladinski ekipi Nafte 1903 in Mure.

FOTO: Tomaž Galič