Ostalo

FOTO: Odbojkarice Muranie Lendava so odbojkarski vikend začele z dvema zmagama

V soboto dopoldan so mlade odbojkarice OK Lendava v selekciji “male odbojke” zabeležile dve zmagi, ki jim odpirata vrata in možnost uvrstitve med osem najboljših ekip v državi, članski ekipi pa je zvečer v Preboldu v zelo izenačeni tekmi na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče. Prav tako so morale premoč nasprotnicam v A-ligi priznati starejše deklice, ki so včeraj gostile najboljši ekipi v skupini.
Ekipa male odbojke je na domačem parketu včeraj v 1. krogu repasaža premagala ekipi Korvolley Kostmann in Braslovče II in si s tem že zagotovila uvrstitev med 12 najboljših ekip v državi. Na naslednjem turnirju se bodo tako potegovala za uvrstitev v skupino tistih, ki se bodo potegovala za najvišja mesta v končnici letošnjega državnega prvenstva.

Članice Muranie Lendava so v soboto zvečer gostovale pri ekipi Uniforest Prebold in kljub okrnjeni ekipi z 2:3 v nizih nasprotnicam odtrgale eno točko.

Danes pa so starejše deklice OK Lendava gostile najboljši dve ekipi skupine “vzhod B” v A ligi državnega prvenstva, odbojkarice Formule Formis I in Nove KMB Branik I, ki so bile tokrat premočne za ekipo Muranie Lendava. Starejše deklice so zaradi poškodb zadnja dva turnirja tekmovale v okrnjeni zasedbi, a kljub temu zasedajo odlično 4. mesto v skupini.

“Našim poškodovanim odbojkaricam želimo čim hitrejše okrevanje in ponovno vrnitev v končnici prvenstva na odbojkarski parket,” so sporočili z OK Lendava

Fotografije tekme starejših deklic: