Sveže

FOTO: Oboroženi rop pošte v Lendavi, osumljenec na begu

Danes dopoldan, okrog 10.20 ure je neznani moški oropal pošto v Lendavi. Neznanec naj bi eni izmed zaposlenih prislonil orožje na glavo (čelo), stranke pošte pa naj bi se morali vleči na tla. Osumljenec, ki je zbežal, naj bi bil oborožen.
Okrog 10.20 ure danes dopoldan se je zgodil oboroženi rop pošte v Lendavi. Po prvih informacijah so v času ropa v prostorih pošte bile stranke, ki naj bi se morale vleči na tla, zamaskirani osumljenec, ki je sicer še na begu in ki naj bi govoril v srbohrvaščini pa tudi v albanščini, in katerega iščejo tudi s helikopterjem, pa je eni izmed uslužbenk v področje glave usmeril orožje ter naj bi jo prisilil, da ji izroči denar iz blagajne in da, neuradno, naj odpre trezor. Ali je šlo za pravo orožje, še ni znano. Policija je takoj po dogodku pričela z nadzorom vpadnic v mesto Lendava, poštna poslovalnica je zaprta, na delu so kriminalisti, vodniki službenih psov in drugi policisti.

Na pošti so sicer danes vsekakor imeli denar, saj je dan pokojnin.

Ob tem pristojni vse očividce in vse, ki bi kakorkoli lahko pripomogli pri izsleditvi storilca, prosijo, da svoje informacije sporočijo na telefonsko številko 113, najbližjo policijsko postajo ali anonimni telefon policije 080 1200.