Ostalo

FOTO: Obnova Slovenske ulice v Murski Soboti v polnem teku

Slovenska ulica, ki je trenutno v fazi prenove že dobiva novo podobo. Po novih tlakovcih so se občani sicer lahko sprehodili že v začetku marca. Prenova poteka od križišča s Slomškovo ulico do krožišča pri Hotelu Zvezda. Spomnimo: Gre za projekt, vreden 4,3 milijona evrov.
V sklopu projekta “Sobota, kot si jo želimo” in v fazi priprave Trajnostne urbane strategije Mestne občine Murska Sobota je bilo zbranih veliko želja ter predlogov občank in občanov, ki so bile upoštevane pri izdelavi projektne dokumentacije. Idejna zasnova prenove je bila izbrana na javnem natečaju, ki ga je Mestna občina Murska Sobota razpisala skupaj z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije. Ocenjevalna komisija je izmed pet prijavljenih projektov izbrala zmagovalno natečajno rešitev, katere avtorji so Matej BlenkušDarja MatjašecNejc FlorjancPrimož ŽitnikDominik KošakPia KanteKatja MaliZala BabičUrška Cvikl in Rok Sraka.

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je prenovo mestnega središča umestil v kontekst širših razvojnih prizadevanj mesta in del načrta za spreminjanje Murske Sobote v mesto za prihodnost: “Pomemben del naših razvojnih ambicij je usmerjen v povečanje kakovosti javnega prostora – odprtih, človeku in mestnemu utripu prijaznih javnih površin. S prenovo bomo mestnemu središču dvignili utrip, da bo v zavesti in življenju naših občank in občanov ter vseh obiskovalcev Slovenska ulica postala srce Sobote.”

Gre za popolno prenovo mestnega središča in enega največjih celovitih posegov v ta prostor v zadnjem obdobju v Murski Soboti. Celotno območje velikosti približno 1,2 ha bo deležno kompleksne preureditve v granitni tlak.