Ostalo

FOTO: Ob polčasu remi, ob koncu srečanja pa zmaga Dobrovnika

Izjemno zanimivo srečanje 1. MNL Lendava so minuli ponedeljkov popoldan spremljali gledalci v Dobrovniku. Za tri točke sta se namreč v 12. krogu pomerila domači Dobrovnik in gosti iz Mostja. Slednji so, kljub remiju v prvem polčasu, proti domači ekipi izgubili.
100 gledalcev ob nogometnem igrišču v Dobrovniku je imelo kaj videti. Srečanje so več kot odlično pričeli Mostjani, saj je že v 4. minuti srečanja Deni Vincek poskrbel za vodstvo gostov. Ti so vodili dobrih deset minut, ko je za izenačenje v 14. minuti poskrbel József Horváth. Obe ekipi sta si do konca prvega polčasa ustvarili nekaj lepih priložnost, pobudo za žogo pa so po zadetku za 1:1 imeli domači.

V drugi polčas sta ekipi vstopili z rezultatom, doseženim v prvem polčasu, začetek drugega dela pa je znova pripadel gostom, ki so precej razigrani svoj naslednji zadetek prispevali osem minut kasneje. Za vnovično vodstvo Mostjanov je poskrbel Grega Novak, ki je v 53. minuti precej uspešno presenetil vratarja domačih, Lászla Pappa.

V 56. minuti je glavni sodnik Borut Hozjan zaradi prekrška Simona Sekereša, gostujočega igralca, nad domačim igralcem Davidom Solaričem, dosodil najstrožjo kazen. Strel iz bele točke, ki mu vratar gostov Rok Horvat ni bil kos, je uspešno izvedel József Horváth. Domača ekipa se je tako veselila vnovičnega izenačenja, gosti pa so od tega trenutka naprej postali zelo nezbrani, kar je nasprotnik vedel izkoristiti.

Že čez tri minute je Horvat znova bil premagan. V 59. minuti je Marko Meselics poskrbel za vodstvo domačih s 3:2, čez deset minut pa je Simon Lutar bil tisti, ki je postavil končni rezultat srečanja, 4:2. Gostujoča ekipa do konca srečanja več ni uspela najti pravega ritma in se je iz Dobrovnika proti domačemu gnezdu odpravila brez točk.

Dobrovnik – Mostje – 4:2 (1:1)

0:1, Deni Vincek – 4.
1:1, József Horváth – 14.
1:2, Grega Novak – 53.
2:2, József Horvát – 56.
3:2, Marko Meselics – 59.
4:2, Simon Lutar – 69.

FOTO: Ladislav Solarič