Ostalo

FOTO: Nizki balonarski prelet Lendave pred odprtjem današnje fotografske razstave sodelavca portala Lendavainfo, Tomaža Galiča

Danes ob 14.00 uri se bo v preddverju Gledališke in koncertne dvorane v Lendavi odvilo odprtje fotografske razstave, na kateri poleg avtorjev Karle Divjak, Igorja Divjaka, Mihe Kacafure in Alfreda Lešnjaka razstavlja tudi sodelavec spletnega portala Lendavainfo.com Tomaž Galič, “Le kam veter nas popelje.” Fotografije na tej razstavi prikazujejo sklop fotografij, ki so nastale pri poletih z baloni, zato so današnje jutro v sklopu odprtja omenjene razstave s toplozračnim balonom krenili iz Lendave proti Turnišču.
“Želja vsakega fotografa, je narediti všečen, a vendar na nek način drugačen posnetek. Tak, ki bo nevsakdanji in zanimiv za “gledalce.” Zato išče nove prijeme, nove perspektive – neke neobičajne. Fotografije na tej razstavi prikazujejo sklop fotografij, ki so nastale pri poletih z baloni. Ali med samim poletom, ki ga največkrat zaznamuje raznobarvna množica pisanih toplozračnih balonov ali pa med poletom, kjer je prisoten pogled iz človeku nevsakdanje višine,” je zapisal Tomaž Galič.