Sveže

FOTO: Naznanili začetek gradbenih del gospodarskih subjektov, ki investirajo v Poslovno industrijski coni Lendava

Danes dopoldan je Občina Lendava v Poslovno industrijski coni Lendava pripravila simbolično odprtje začetka gradbenih del gospodarskih subjektov, ki investirajo v Poslovno industrijski coni Lendava. Slavnostnega odprtja začetka del sta se udeležila dva od treh povabljenih predstavnikov podjetij, ki bodo investirala. Ta tri podjetja so sicer zemljišča že kupila.
V petek, 13. avgusta 2021, je v mestni hiši župan Občine Lendava Janez Magyar z direktorji treh madžarskih podjetij, podpisal pogodbe o prodaji oziroma nakupu nepremičnin na območju industrijske cone v Lendavi. Občina Lendava je podjetjem KOLIBRI TRANS Kereskedelmi és Szolgáotató kft., Time Management kft. ter TOTAL – GÉP Kereskedelmi, Gépgyárto és Szolgáltató kft. prodala zemljišča v industrijski coni v skupni izmeri 7.498 m2, katerih kupnina je znašala skupaj 206.195,00 evrov (brez DDV).

Kupci so se s pogodbo ob podpisu zavezali, da bodo na kupljenem območju najpozneje v 1 letu pridobili gradbeno dovoljenje za gradnjo poslovnega objekta za izvajanje dejavnosti, za katere so registrirani. Direktorji so po podpisu dejali, da načrtujejo izgradnjo treh proizvodnih hal že v pričetku prihodnjega leta, kar se (najverjetneje) zaradi takratne pandemije koronavirusa sicer ni zgodilo in tako so se investicije pomaknile v letošnje leto.

Kot je dejal župan Janez Magyar, je danes pomemben in prazničen dan. “Smo zelo veseli, da so se investitorji odločili za Lendavo, kar pomeni, da je občina na dobri lokaciji. Občina sledi zahtevam in potrebam posameznih investitorjev in zato smo vedno na voljo ter tudi po nakupu radi pomagamo pri pridobivanju dokumentacije. Za nas, kot lokalno skupnost je pomembno, da občani dobijo delovna mesta. Tukajšnji investitorji bodo jih v začetku odprli vsaj 30. Iz tega mesta se investitorjem najlepše zahvaljujem. Načrte imamo pripravljene tudi že za naprej, a imamo na kmetijskem ministrstvu zelo velike težave, pa čeprav imamo v ministrstvih nekaj ljudi iz naše lokalne skupnosti. Ob tem se zahvaljujem tudi vsem svojim sodelavcem na Občini, Upravni enoti Lendava in občanom. Želim dobro in hitro gradnjo ter uspešno poslovanje.”

Lopato sta v zemljo poleg župana Magyarja zasadila še predstavnika podjetij KOLIBRI TRANS Kereskedelmi és Szolgáotató kft. ter TOTAL – GÉP Kereskedelmi, Gépgyárto és Szolgáltató kft. Podjetja, ki bodo delovala na tem območju, se ukvarjajo s prehransko industrijo, kovinsko-predelovalno industrijo ter s prehranskimi dopolnili. Gradbena dela se bodo začela še to poletje, posamezno podjetje pa bo v gradnjo kapacitet investiralo med 1,8 in 2 milijona evrov.

FOTO: Tomaž Galič