Sveže

FOTO: Najlepši mladi pes Lendave je Doni, najlepši zreli pes Lendave pa je Honey

Kinološko društvo Lendava je včerajšnjo soboto v sodelovanju s krajevno skupnostjo Gaberje in Veterinarsko postajo Lendava pripravila revijo psov, ki je potekala na ploščadi pred hotelom Cubis v Lendavi. Najlepši mladi pes Lendave je tako postal Doni, najlepši zreli pes Lendave pa Honey.
Med včerajšnjim dopoldnevom in popoldnevom se je pred hotelom Cubis v Lendavi odvila revija psov, vrhunec katere je bil izbor najlepšega psa Lendave v dveh kategorijah in sicer najlepšega mladega psa Lendave in najlepšega zrelega psa Lendave. K sodelovanju so preko spleta vabili vse lastnike rodovniških in nerodovniških psov s stalnim prebivališčem v občini Lendava.

Revija se je začela z dovodom in prijavo psov ob 9.30 uri. Sodelujoči psi so bili razdeljeni v dve kategoriji: mladi psi v starosti od 4 do 15 mesecev in zreli psi, starejši od 16 mesecev. Po končani reviji so si vsi prisotni lahko ogledali nastop šolanih psov. Vsi udeleženci so prejeli rozete in darila. Zmagovalca mladih psov (1. in 2. mesto) in zmagovalca zrelih psov (1. in 2. mesto) sta prejela tudi pokal in darilo v višini 50 EUR za zmagovalca in 30 EUR za drugouvrščenega.

Na reviji so omejili število prijavljenih psov v obeh skupinah na 20 udeležencev, žirija pa je bila, zanimivo, sestavljena iz otrok, starih od 8 do 14 let. Njihova odločitev je bila dokončna. Dogodka so se udeležili tudi vodniki službenih psov s svojimi štirinožnimi sodelavci iz PU Murska Sobota. Že sicer pa Kinološko društvo Lendava danes, v sodelovanju z Veterinarsko postajo Lendava, pripravlja “Pohod s psi po Lendavskih goricah.”

Generalni pokrovitelju dogodka je bilo podjetje Royal canin d.d.

Kot najlepšega mladega psa je žirija izbrala kužka z imenom DONI, lastnika Karela Biroja.

Med 14 zrelimi psi je žirija izbrala:

  • 1. mesto HONEY, lastnica Polona Köveš
  • 2. mesto BLUE SKY, lastnik Erik Žoldoš
  • 3. mesto PIKA, lastnik Dušan Zver
  • 4. mesto BELA, lastnica Tadeja Bogar

FOTO: Tomaž Galič