Ostalo

FOTO: Nafta 1903 tri točke na domačem terenu prepustila gostom

Minuli sobotni popoldan je v Lendavi bil rezerviran za nogomet, saj sta se na zelenici lendavskega Športnega parka pomerili ekipi domače Nafte 1903 ter gosti iz Rogaške. Z minimalno rezultatsko razliko so boljši izplen srečanja dosegli gosti in se domov vrnili z novimi tremi točkami.
Po osmini finala Pokala Pivovarna Union, s katerim je uspešno opravila četverica drugoligašev, je bil čas za 20. krog 2. SNL. V minulem sobotnem popoldnevu so tako bila na sporedu štiri srečanja druge državne lige, med katerimi je bilo tudi srečanje lendavske Nafte 1903 in gostov iz Rogaške. Modro-beli so tokrat prikazali povprečno igro, v kateri jih je pred kakimi 250 ljubitelji nogometa venomer zmanjkalo pri zaključkih. Pri tem velja omeniti, da bi Rogaška lahko povedla že v prvem delu, saj je imela pobudo za žogo, a jim je zmanjkalo nekaj športne sreče.

Najbližje, kar se prevzema vodstva tiče, so gosti bili v 28. minuti, ko je Nermin Haljeta, ta se je prav iz Nafte 1903 preselil k ekipi Rogaške, žogo poslal v smeri vratnice domače ekipe in jo oplazil. Pri tem je potrebno povedati še, da je lendavski vratar Agoston Kiss kar nekajkrat uspešno posredoval in prvi del srečanja se je zaključil brez zadetkov. Ekipi sta se nemudoma odpravili v slačilnice, kjer je lendavski strateg Gabor Boer podal nove napotke igralcem, ki pa se v drugem delu žal niso uresničili tako, kot bi sam najbrž pričakoval.

Še najbližje zadetku, s čimer bi Nafta 1903 prevzela vodstvo, kar bi verjetno precej vplivalo na potek srečanja, je v 58. minuti bil Boros Zsombor, ki je po podaji žoge s strani Stjepana Igreca le-to poslal čez vrata gostov. Lepa priložnost tako žal ni bila izkoriščena, a bi ta lahko bila kaznovana v 66. minuti. Glavni sodnik Asmir Sagrković je namreč takrat spregledal igro z roko Žana Kumerja v kazenskem prostoru in gosti so tako ostali brez izvajanja najstrožje kazni. No, se pa je pričakovano zgodilo devet minut kasneje. V 75. minuti je z močnim strelom Kissa premagal Matic Marcius, ki je Rogaško popeljal v vodstvo in postavil končni rezultat srečanja 0:1.

Nafta 1903 – Rogaška 0:1 (0:0)

Gledalcev: 250, sodniki: Sagrković Asmir (glavni sodnik), Švarc Dejan (1. pomoč), Pospeh Tomislav (2. pomoč). Delegat: Turk Janko.
Strelci: Rogaška: Matic Marcius 0:1 (75.)