Ostalo

FOTO: Na današnji dan, leta 2006 smo uradno odprli novi lendavski nogometni stadion. Se spomnite, kako je potekala gradnja?

Leta 2006 je ob vznožju Lendavskih goric zrasel sodoben stadion, dom domačega nogometnega kluba NK Nafta. Nastal je na mestu igrišča z majhno tribuno, ki je komaj poskrbela za približno 400 ljubiteljev domačih tekem. Otvoritev z otvoritvenim srečanjem je potekalo 13. maja, Nafta 1903 pa je takrat v prvi državni ligi ugnala Maribor z rezultatom 1:0.
Lendavska Nafta je tistega leta že igrala v prvi državni ligi, glede glavnega problema infrastrukture pa je takratni župan Občine Lendava mag. Anton Balažek na skupščini društva obljubil, da bo novi stadion v Lendavi s 1.700 sedeži pod pokrito tribuno dokončan ob koncu leta 2005. Tako bo Nafta domača srečanja v spomladanskem delu državnega prvenstva, torej leta 2006, zagotovo igrala v Lendavi. Investicija je bila ocenjena na 300 do 400 milijonov takratnih tolarjev, nogometaši pa so na zelenico torej stopili v sredini maja. Dokler v Lendavi ni bilo ustrezne infrastrukture, so modro-beli tri četrtine srečanj odigrali v Beltincih.

Stadion ponuja tudi stojišča, ki so razvrščena za obema goloma in skupaj sprejmejo do 500 gledalcev. Ob polni zasedenosti bi na tekmi lahko uživalo do 2500 gledalcev, kar je glede na velikost občine in števila ljubiteljev nogometa precej lepa številka.


FOTO: Ivan Koncut