Sveže

FOTO: Mostjani le stežka zadržali pritisk carinikov

V 3. krogu Medobčinske nogometne lige Lendava sta se na nogometnem igrišču v Mostju pomerila domača ekipa ter gosti iz Pince-Marofa. Srečanje se je zaključilo v prid domačim, ki pa so zdesetkani le stežka zadržali pritisk gostov, predvsem v prvem polčasu.
Pred okrog 130 ljubitelji nogometa sta se na nogometni zelenici v Mostju včeraj pomerili domača ekipa ter gosti iz Pince-Marofa. Boljši so bili domači, vendar zgolj za odtenek, saj so gosti čez celotno srečanje dobro pritiskali, a se je venomer zapletlo pri realizaciji, kar nekajkrat tik pred vrati Tilena Zvera. V prvem delu so gledalci spremljali igro med obema kazenskima prostoroma, ki je bila prežeta predvsem s polpriložnostmi, a kaj konkretnega ni bilo za videti.

Tako domače kakor goste je v prvem delu tepla predvsem nenatančnost in raztresenost. Na igrišču so pobudo za žogo sicer imeli domači, gosti pa so, kljub nekaj neuspelim poizkusom takšno statistiko želeli obrniti v svoj prid. Prvi del se je tako kljub trudu obeh ekip zaključil brez zadetkov, povsem drugače pa je bilo v drugem delu, ko se je pričela tresti mreža.

Prvi so na srečanju bili uspešni gosti. Bilo je v tretji minuti po sodniškem žvižgu v drugem delu srečanja. Vratarja domačih Zvera je torej v 48. minuti premagal Simon Berden in gosti so tako prevzeli vodstvo. S tem pa se seveda nikakor ni mogla sprijazniti domača enajsterica, ki je menjala v prestavo višje. Izenačenje je v 55. minuti dosegel hitri in natančni Tadej Bela, Marko Meszelics pa je 20 minut kasneje postavil končni rezultat srečanja in sicer 2:1.

Mostje – Graničar 2:1 (0:0)

Gledalcev 130, sodniki: Gl. sodnik: Berki Robert, 1. pomočnik: Herženjak Eric. Delegat: Hozjan Avgust.
Strelci: Mostje: 1:1 Bela Tadej (55′), 2:1 Meszelics Marko (75′). Graničar: 0:1 Berden Simon (48′).