Sveže

FOTO: Čentibčani konkretno nad Dolgovaščane

Na čentibski kajzerici sta v 3. krogu MNL Lendava svoje moči merila domača Čentiba ter gosti iz Dolge vasi. Srečanje je bilo napeto že vse od prvega sodniškega žvižga, naposled pa so slavili domači in sicer z rezultatom 4:1.
Pred kakimi 100 ljubitelji nogometa sta se na nogometnem igrišču v Čentibi v tretjem krogu Medobčinske nogometne lige Lendava pomerili domača ekipa ter ekipa iz Dolge vasi. Prisotni gledalci so videli skupno pet zadetkov, štirikrat se je zatresla mreža Dolgovaščanov in zgolj enkrat Čentibčanov. Prvi zadetek na srečanju je padel v 13. minuti. Mrežo gostov je takrat zatresel Filip Herceg in domače poslal v vodstvo.

V prvem polčasu so sicer prisotni gledalci videli zanimiv nogomet, ki je proti koncu polčasa postajal vse bolj živčen, svoj dan pa je včeraj, bi lahko rekli, imel Marko Kiralj, ki je za Čentibo dosegel vse naslednje zadetke. Prvič je bil uspešen v 43. minuti, ko je zadel za 2:0, s takšno prednostjo pa so se domači odpravili v slačilnico, saj je to bil rezultat prvega polčasa.

V drugem polčasu se je živčnost na obeh straneh stopnjevala, kar je privedlo do prekrška nad gostujočim igralcem v kazenskem prostoru, glavnemu sodniku Ludviku Göncu pa ni preostalo drugega, kot da dosodi najstrožjo kazen, strel iz bele pike. Strel je uspešno izvedel Matej Vida, ki je rezultat znižal na 2:1. Sledilo je dobrih petnajst minut igre, v  kateri sta poizkušali obe strani, v 86. minuti pa je na svoj račun vnovič prišel Kiralj, ki je iz prostega strela dosegel izjemni zadetek in zvišal rezultat na 3:1.

Po tem, ko so že vsi mislili, da se bo srečanje zaključilo, je v 89. minuti rdeči karton prejel Mihael Magyar in sicer zaradi več rumenih kartonov, igra pa je tukaj bila že precej groba. Srečanje se je zaključilo v sodniškem podaljšku, v 91. minuti pa je rezultat srečanja postavil Kiralj, ki je zadel za končnih 4:1.

Čentiba – Hungarikum Olimpija 4:1 (2:0)

Gledalcev 100, sodniki: Gl. sodnik: Gönc Ludvik, 1. pomočnik: Pintarić Zlatko, 2. pomočnik: Tompa Marjan. Delegat: Bukovec Janos.
Strelci: Čentiba: 1:0 Herceg Filip (13′), 2:0, 3:1, 4:1 Kiralj Marko (43′, 86′, 91′). Hungarikum Olimpija: 2:1 Vida Matej (69′ – 11m).